U20-as Női Junior kézi-vb: Stílusok harca

2022-06-26
SZombaton egy Hollandia-Japán meccsen alulmaradt az ázsiai csapat, amely a továbbjutást nem veszélyeztette, de így pontokat a japán lányok nem hoztak magukkal. Vasárnap sem lesz könnyebb dolguk...

Svédország - Japán

Női U20-as kézi vb

 

Online sportfogadás tipp:  55,5 gól felett a mérkőzésen

Unibet odds: 1,90

Kezdés: 2022.06.26. 20:30

 

Az említett szombati találkozón Hollandia győzelmi kényszerben volt, és nem nyomta agyon a teher. A 16-16-os félidő után a holland lányok bírták jobban a második félidőben és a végjátékban, mivel 32-29 arányban tudtak győzni. Ezzel a 2 megszerzett pontot és Japánt is vitték magukkal a második csoportkörös szakaszba. A másik csoportból Svédország és Tunézia érkezett, a svédek 2 ponttal, Tunézia nullával.

Elég egyértelmű a szituáció, a két favorit, Hollandia és Svédország 2-2 ponttal, Tunézia és Japán pont nélkül. Már vasárnap meglehet a két továbbjutó a 2. csoportkörből is, és valószínű, meg is lesz.

Japán talán egy még fizikálisabb ellenféllel találkozik, és ezek az apró termetű lányok azért felőrlődnek ebben a küzdelemben. Minden támadásnál házhoz menni a pofonért, nem lehet egyszerű. Ezért japán erőlteti a gyors játékot, próbál rendezetlen fal ellen támadni, és vagy elszórja a labdát, vagy helyzetig, lövésig jut. Emiatt a játék gyors, és emiatt sok a gól. Svédország is elkezdi a vb-t, mert Tunézia csak-csak ellenfél volt, de Guinea és Irán edzéspartnernek is gyenge volt.

Axnérék most egy sok mozgó, gyors lábmunkával rendelkező csapat ellen játszanak, de igazából a japán lányok alacsonyak, a svédek magasak. Most, ha még lendületből jönnek és ugranak, akkor a japán lányok akkor is esélytelenek blokkolni, ha létrára állnak. Nem mellesleg azért a svédek sem lassúak, és jó skandináv stílushoz hűen szintén igyekeznek indítani, ha arra van esély. Japán elég sok labdát elszór, mivel tényleg gyorsan akar játszani, de ez sok hibát is szül. A hollandok elleni meccsük 60+ gólt hozott, ezt várhatjuk most is. Valószínűleg sok-gólos találkozót látunk, ezt már a svédek is komolyan fogják venni, Japán meg sosem adja fel, és ha ki is kap, ők csalódást nem fognak okozni.

Címkék: sportfogadás, tipp,