Továbbra is a póker a legnépszerűbb

2012-09-07
A H2 Gambling Capital piacelemző cég adatai alapján továbbra is az online póker a világ legnépszerűbb kaszinójátéka.

 

A tanulmány szerint az online póker továbbra is renkívül népszerű Amerikában és Norvégiában - az Egyesült Államok online kaszinó bevételeinek 19 százaléka (annak ellenére, hogy az online póker még illegális az Egyesült Államokban), a Norvég online piac 28 százaléka a pókerből származik.

 

Az online pókert játszók számának elmúlt években történő folyamatos növekedése részben az olyan európai országokban történt jogszabályi változásoknak köszönhető, mint Franciaország és Olaszország, mely utóbbi 2010-ben a legnagyobb online pókerpiac volt Európában.

 

Amint az a lenti grafikonon is látható, ma Európáé a legnagyobb online pókerpiac, az Egyesült Államok (jelenleg illegális) piaca a teljes interaktív pókerpiac 8 százalékát fedi le. 

Forrás: H2 Gambling Capital

 

A H2 Gambling Capital szerint, amennyiben az USA-ban legalizálják az online pókert, az első év után így fog átrendeződni az online pókerpiac.

Forrás: H2 Gambling Capital

 

A piacelemző cég szerint csak az első 12 államban történő legalizálás után a piaci részesedés az első ötéves periódus után 28 százalékra lesz tehető, és egy idő után potenciálisan még az európai piacot is túl fogja szárnyalni.