Tour de France: Kedden ismét a sprinterek jöhetnek

2019-07-23
A 2019-es Tour de France harmadik hete jön. A második végén kemény hegyi etapokat teljesítettek a versenyzők, hétfőn pedig 'pihenőnapjuk' volt a versenyzőknek.

Tour de France - 16. szakasz

Nimes- Nimes 177 km

 

Online sportfogadás tipp:  Groenewegen előrébb végez, mint Viviani

Unibet odds: 1.52

Kezdés:  2019.07.23. 13:30

 

 

Ha sprintről beszélünk a 2019-es Tour-on, akkor három versenyző jut eszünkbe, akik normális körülmények között nyerhetnek. Viviani, Ewan és Groenewegen. A normális körülmények azt jelentik, hogy nem ér haza a szökés, és nincs esés, borulás az utolsó km-eken, vagy nincs defekt. Ha lesz sprint, és állva marad ez a három rider, akkor a dobogó valószínűleg az övék.

Valószínűleg, mert az első két hét elég kemény volt. A sprint-szakaszok ellett például a Deceuninck Quick-Step csapatának egészen furán alakult a versenye eddig, hisz arra a csapat és talán maga Alaphilippe sem számított, hogy a 3. hetet még sárga trikóban kezdi. A Quick-Step ridere még most is 1:36-os előnnyel vezet Thomas előtt, és ha valami csoda nem történik kedden, ez a sárga trikó ma nem vált gazdát.

Lesz egy-két kisebb dombocska, de ez a sprinterek közül senkinek sem okozhat problémát. A kétdés az, hogy kik és milyen előnnyel lesznek benne a szökésben, mert közel sem biztos, hogy a mezőny utoléri majd az elengedett versenyzőket, akik összetettben nem számítanak.

Mi egy H2H párosítást néztünk ki, méghozzá Groenewegen és Viviani között. Viviani a Quick-Step versenyzője nem várt feladatot kapott az előző napokban, hisz neki is be kellett segítenie a sárga trikós csapattársának, Alaphilippe-nek. Volt, hogy hegyi etapon hegyre felfelé diktált tempót sprinter létére, ilyesmire ő aligha készült a Tour előtt. Ő valószínűleg úgy volt vele, hogy azt a három hegyi etapot végigpiheni, és a többi sprinterrel együtt a limitidőt számolgatva érnek a célba. Ehelyett Elia keményen dolgozott, míg 'kollégái' sokkal kevesebb energiát égetve gurultak a célba.

Nem létezik, hogy egy GT verseny 3. hetén ennek ne legyen hatása a mai etapra. Ha az előző etapok végeredményét nézzük, Elia és Dylan pozícióit, akkor nagy különbség nincs, de amíg Groenewegen egy tempóban jött, addig Viviani az etapok elején minden energiáját kiadta, aztán tényleg csak annyi maradt benne, hogy a sprinterekkel beguruljon időlimiten belül.

Viviani egyébként is a Tour elején volt élesebb, az elején nyert egy sprintet, de azóta klasszikus sprintet csak Groenewegen és Ewan nyert. A tippünk, hogy a holland Groenewegenben több erő maradt, könnyen lehet, hogy a keddi sprintet Viviani nem is erőlteti majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,