Tour de France 2018: Szerdán kiderül az igazság

2018-07-25
A hétfői pihenőnap után kedden a második leghosszabb szakaszt teljesítette a mezőny, szerdán viszont az időfutamot nem tekintve a legrövidebb etap következik. Rövid, de kemény menet vár a mezőnyre!

Tour de France - 17. szakasz

Online sportfogadás tipp: Roglic előrébb végez a 17. szakaszon, mint Quintana

Unibet odds: 1.85

Kezdés: szerda, 15:15

 

A szerdai etap mindössze 65 km, ám ebbe a rövidke szakaszba három komoly emelkedőt is belepakoltak a szervezők. Egyből az első métertől kezdve emelkedik az út, itt gyakorlatilag itt minden másodpercben koncentrálni kell majd.

Három kemény hegymenet, közte két lejtmenet, ahol szintén lehet adni az ellenfeleknek. akik lefelé sokat kockáztatnak, azok sokat is nyerhetnek, ám oda kell figyelni, mert könnyen bukás is lehet a vége. Kedden Yates az élen ment közel egy perces előnye volt, amikor is elnézett egy kanyart. Nem történt nagy baja, egyből visszaült, de mire összekapta magát a 2. helyen érkező vetélytársa beelőzte, és ugrott a szakaszgyőzelem.

Szerdán két első kategóriás hegy után még ott a Col du Portet, amely 16 km hosszú, és átlagban 8.7%-os meredekségű. Az nagyon nem esik majd jól a mezőnynek, mert vélhetően már az első két emelkedőn olyan tempót diktál majd a Sky csapata, amelyből senki sem fog tudni támadni. Viszont valószínűleg lesznek próbálkozások, a Movistar a Quintana-Landa-Valverde trióval biztosan készül valamire.

A tippünk, hogy ezen az etapon a szlovén Roglic megelőzi Quintanát. A Lotto-Jumbo kerekese a 4. összetettben, ami önmagában egy nagyon szép helyezés, de tutira megpróbál dobogós lenni. Pont a 4. hely az, ahol megéri kockáztatni, mert a jelenlegi dobogósok közül bármelyiknek lehet rossz napja. A Movistarban Landa áll legjobban összetettben, elvileg ő jó a harmadik heteken GT versenyeken, szóval benne van a pakliban, hogy Quintana pont Landa segítője lesz. Roglic eddig nem mutatott gyengeséget, Quintanában pedig nincs meg az, ami pár éve még megvolt. Az a plusz, ami miatt felfelé hosszú hegyeken szinte verhetetlen volt.

Érdekes kérdés még, hogy átkerül-e másra Thomasról a sárga trikó. Jelenleg Thomas 1:39-es előnnyel vezet összetettben, őt követi Froome, és a 3. helyen 11 másodperccel Domoulin fér még a top3-ba. Thomas mindig elmondja, hogy jelenleg ugyan vezet összetettben, de továbbra is Froome az első számú versenyző. Ez valószínűleg igaz is. Froome eddig nem mutatott semmit, egyszer próbált támadni, de akkor nem jött össze neki, hogy elszakadjon. Viszont akik a Girón is indultak, mindig mondogatják, hogy a 3. hétre lehetnek jók. Ha belegondolunk, lehet, hogy Chris is a 3. hétre lesz az igazi. Emlékezzünk csak rá, a Girón is egy szakaszt vett igazán komolyan, amikor egyedül szökött, és nagyjából 70 km-en át diktált olyan tempót, hogy a mezőnynek köze sem volt hozzá.

Az nem valószínű, hogy Froome szerdán a starttól megszökik, de az benne van, hogy az utolsó emelkedő lábánál  kezébe veszi az irányítást, és olyan előnyt harcol ki, hogy átveszi a vezetést az összetettben csapattársától. De átveheti akár Domoulin is, extrém eset lenne, ha mindkét Sky versenyző egyszerre rogyna meg, de kizárni nem lehet. Ha átkerül másra a sárga trikó, arra 3.75-ös szorzót kapunk az unibettől.

Címkék: sportfogadás, tipp,