Totti visszakerülhet az olasz válogatottba

2013-10-08
Francesco Totti tagja lenne az olasz labdarúgó-válogatottnak, ha most rendeznék a világbajnokságot.

 

Cesare Prandelli szövetségi kapitány ezt arra a kérdésre felelte, amely a Serie A-ban százszázalékos teljesítménnyel listavezető AS Roma az idényt kiváló formában kezdő csapatkapitányának válogatottba való esetleges visszatérésére, illetve lehetséges vb-szereplésére vonatkozott. Az olasz nemzeti együttessel 2006-ban világbajnok futballista éppen a hét évvel ezelőtt megnyert vb-döntőn szerepelt legutóbb a Squadra Azzurrában.

 

A 37 éves csatárnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy klubcsapata hibátlanul rajtolt ebben az idényben, számos gólpassza mellett példának okáért a hétvégi fordulóban két góllal járult hozzá az AS Roma sikeréhez az Internazionale vendégeként.

 

A szakvezető mostani kijelentésével megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint ha Totti megfelelő formában lesz, behívja a 2014-es, brazíliai világbajnokságra számításba vett keretébe. Korábban a játékos is úgy nyilatkozott, hogy alkalomadtán ismét a válogatott rendelkezésére állna, de az idény végéig csak a klubjára szeretne koncentrálni, s májusban érdemes újra megvizsgálni a kérdést.

 

Az eddig 58-szoros válogatott Totti 16 esztendősen mutatkozott be a római Farkasoknál, akiknél immár 22. élvonalbeli szezonját tölti, ráadásul szeptemberben 2016-ig ismét hosszabbított. Jelenleg 230 gólnál tart az olasz első osztályban, amelynek eredményességi örökranglistáján a második helyen áll Silvio Piola mögött, aki karrierje során 274 találatot szerzett a Serie A-ban.

 

Az olasz válogatott már kijutott a jövő évi vb-re.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,