TOTÓTIPPELŐ: 2013. 3. játékhét 2 forduló

2013-01-18
A 2013-as év 3. fordulójában 3.5 millió Forintért szállunk harcba! Nem könnyű a tipposzlop, de ez nem feltétlenül baj! Így jobb esély van rá, hogy kevesen csinálnak telitalálatos szelvényt :D Csapjunk bele!

A hétvégén már újra kergetik a bőrbogyót a Bundesligában, minden csapat felfrissülve vág neki a maradék meccseknek. Mint általában, most sem maradhatnak ki az olasz meccsek, ahol mindig el van rejtve egy-két érdekesség, és két angol bajnoki rangadó is színesíti a programot! Nézzük picit bővebben:

1. Bayern München - Fürth 1

Ez az a meccs, amire kár az időt fecsérelni. Ha direktbe nem bundázzák meg, sima hazai. Ha megbundázzák, azt meg úgyse tudjuk kikerülni!

2. Wolfsburg - Stuttgart 1

Ez már érdekesebb meccs, mindkét félnek elég gyengén sikerült az ősz! A Wolfi 15. helyen áll, épphogy nem kiesők. Leigazolták Perisicet a BVB-től 7.5 millió Euróért. A Stuttgart Rodriguezt passzolt el, és felhozott két fiatalt a felnőtt csapathoz. Igazából tökre háromesélyes meccs, és az is tény, hogy mindkét együttes nagyon kiszámíthatatlan. Talán a hazai pálya dönt majd, és reméljük, hogy a kis Diegonak is kedve a futballhoz.

3. Leverkusen - Eintracht Frankfurt

A Leverkusen bitang erős! Arkadiusz Miliket szerezték meg a holtszezonban a Groniktól, akit a Renato Augustóért kapott pénzből vettek a gyógyszergyáriak. Az Eintracht Russt szerezte meg a Wolfitól, de ennyi.

Itt is a hazai pálya fog dönteni, na meg az, hogy a Leverkusen sokkal erősebb csapat, mint az Eintracht!

4. Mainz - Freiburg X

A Mainznál számunkra is érdekes lehetett a holtszezon, hisz Szalait már sok helyre elpasszolta a sajtó. Még az Arsenallal is hírbe hozták, de egyelőre Szalai marad. Van egy mondás a tengerentúlon, ami úgy hangzik, hogy tudja hány kiló! Nos, Szalai talán tudja, hogy hol is tart, egy Arsenal számára csak látszólag lenne előrelépés, végig nyomná a padot legszebb éveiben.

Szalai tehát maradt, mint ahogy a Freiburg kerete is maradt olyan, amilyen volt. Senki sem ment, senki sem jött. Állandóságra szavaznak, és egyelőre az 5. hely nem is indokolja, hogy belenyúljanak a csapatba. Viszont a Freiburg a Fekete Erdőben veszélyes igazán, Mainzban egy döntetlennél talán nem lesznek jobbak.

5. Hoffenheim - Mönchengladbach 2

A Hoffi az ősz negatív meglepetése. Dél-amerikai játékosokkal erősítettek(?). A 'gladbachnál nem nagyon volt mozgás, megtanultak Reus nélkül létezni. A 8. helyen állnak, ők már ebben az idényben tét nélkül játszanak. Kiesési gondjaik nem lesznek egy másodpercig sem, és ez a tét nélküliség felszabadíthatja a gátakat. Persze ha voltak egyáltalán. A 'gladbachban benne van, hogy beérnek az 5-6. hely környékén. Hiába játszanak idegenben, ők a mérkőzés esélyesei!

6. Bremen - Dortmund 2

A Werderaz NK Zagrebtől igazolta le Pavlovicot, de sokkal fontosabb, hogy a BVB-hez visszatért Nuri Sahin! Sem a Real, sem a Liverpool 'nem vált be', így visszatért oda, ahol ő lett valaki. Klopp talán visszatereli a helyes útra. Viszont jó kérdés, lesz-e helye a kezdőben. Gündogan és Kehl is előtte van jelenleg a hierarchiában, szóval türelmesnek kell lennie. Na meg edzeni, edzeni, edzeni, ugyanis Kloppnál csak a teljesítmény számít! A BVB idén a bajnoki címről nem álmodhat, viszont az ezüstért harcba szállnak! A sárga-feketék sokkal jobb futballt játszanak, mint a Werder. Sokkal ütőképesebb a Klopp alakulat, a Werdernek túl erős lesz ez a kezdés! Hiába ingott meg párszor a BVB idegenben ebben a szezonban, most nem fognak viccelni a Weser Stadionban!

7. Nürnberg - Hamburg X

Egyik csapat sem erősített a télen! Pedig rájuk fért volna, hisz mindketten az alsóházban találhatóak. Talán kiesni egyik csapat sem fog, vannak gyengébb alakulatok is a Bundesliga élvonalában. Itt a januári első tétmeccsükön nem várhatunk nagy focit, egy dögunalmas iksz simán benne van most ebben a párosításban. Még az is lehet, hogy gólt sem látunk ezen a találkozón, egyik fél számára sem lenne tragédia a döntetlen, és 1 pont jobb mint a semmi alapon nem is várhatjuk tőlük, hogy sokat kockáztatnának majd.

8. Palermo - Lazio 2

A Lazio nem lazsált az újrakezdésnél! 2-0-ra verték az Atalantát, és tapadnak a Juventusra! Ha szombaton nyernek, pontszámban beérik a torinóikat, ami igencsak nagy nyomást helyezne a Juventusra. A Palermo még mindig rottyon van, múlthéten a Napoli verte őket megalázóan, 3-0 lett a vége.

Jelenleg ég és föld a két csapat közt a különbség, és azt kell mondjuk, hiába lesz otthon a Palermo, ez most rajtuk aligha segít!

Egyébként a Lazio kerete nem változott, a Palermo viszont a Nápolytól kapott két játékost, Aronicát és Dossenát. Melletük még négy labdarúgó érkezett Lores, Della Rocca, Prestia és Anselmo

9. Juventus - Udinese 1

A fehér-fekete mezes csapatok találkozóján egy kérdés van: Magához tér-e a Juve? Már két bajnoki óta nyeretlenek, ami arrafelé már valódi válság. :D Viccet félretéve, itt lenne az ideje, hogy újra a tavalyi fényükben csillogjanak a Conte tanítványok, mert a BL meccsek idejére 100%-on kéne pörögni!

Hazai pályán mindenképp Pirloék a meccs esélyesei, még úgy is, hogy Asamoah továbbra sem áll rendelkezésre az ANK miatt. Nincs mese, nincs kifogás, ezt a meccset hoznia kell a Juvénak!

10. Fiorentina - Napoli 1 (X)

Az 5. a 2-kal csap össze! A nagy hír, hogy a Fiorentina megszerezte 10 millió Euróért a Villarealtól Rossit! Rossi mindenképp erősítés, kérdés csak az, mikor lesz valóban hasznára a liláknak...

A Nápoly jelenleg jobb formát mutat, ám ezen a rangadón talán nem ez fog dönteni! Joveticéknek nagyon kéne egy győzelem, és ők is tudják, hogy a Nápoly idegenben azért nem annyira veszélyes. Viszont tény, hogy Cavaniék utolsó három bajnokijukat megnyerték, és ők sem mondtak még le a bajnoki címről! Nehéz dönteni, de valami azt súgja nekünk, a Fiorentina kiizzadja magából a három pontot!

11. Milan - Bologna X (1)

A Bologna legutóbb 4-0-ra verte a Chievot, így picit fellélegezhet! A Milan meglepő, 0-0-ás döntetlent játszott a Samp ellen, és maradt a 7. helyen. Otthon azért jobban meg Sharawyéknak, utolsó 5 hazai meccséből négyet behúzott a piros-fekete mezes társaság. Hogy mik is a Milan céljai idén, az jó kérdés... BL-ről nem álmodhatnak, az EL indulási jog pedig aligha izgatja őket! Viszont lassan jön a Barca elleni két BL találkozó, úgyhogy illene formába lendülni addigra, hogy mégse alázza őket a katalán sztárcsapat! Az a baj, hogy a Milan idén kiszámíthatatlan, és belefér nekik mindenféle gátlástalan bundameccs is! Törpében és a Milanban sose bízz jelszóval aprócska meglepetéssel számolva talán egy újabb döntetlennel révbe érhetünk, ami ezt a meccset illeti! Ne feledjük, a Bologna azért egy gólt bármikor találhat egy kontra után, aztán beállnak védekezni, és a Milan könnyen szenvedősre veheti a figurát 1-1

12. Chelsea - Arsenal 1

A Chelsea és az Arsenal az elmúlt években össze-vissza játszott mindent az egymás elleni meccseken. Mindkét csapat azonos erőt képvisel nagyjából, így leginkább a hazai pálya az, ami alapján hazai sikert kell tippelnünk. Az Ágyúsok egyébként sincsenek a toppon, ráadásul legutóbb a Man. City ellen is buktak egy rangadót, ráadásul ott esélyük sem volt, miután Koscielnyt a 10. percben kiállították. A londoni kékek hétközben pótolták a Southampton elleni elmaradt mecssüket, ahol 2-2-es döntetlent értek el. Bajnoki címről ők sem álmodhatnak, ám a dobogó mindenképp kell nekik a BL indulás miatt! Egy-két hiányzó mindkét oldalon lesz, Moses a Chelseanél, Gervinho az Ágyúsoknál az, aki az ANK-n szerepelt majd, de ekkora csapatoknál egy-két játékos hiánya nem lehet ok az esetleges gyengébb teljesítményre!

13. Tottenham. - Man. United 1 (X)

A Man. United 7 ponttal vezet a City előtt, itt az ideje, hogy picit szorosabbá tegyék a bajnokságot! A Tottenham képes rá, hogy egy-egy meccs erejéig felülmúlja a legjobbakat is! Ráadásul a Unitednek kéne is egy zsíros bunda, ami jól is fizet, hisz több játékos is van, akiket szeretnének leigazolni, ahhoz meg ugye pénz kell! A mi tippünk, hogy ez lesz az a meccs, amely sokak szelvényét tönkre teszi! Egyébként mér a hétközi FA Cup meccsen sem volt meggyőző a Man. United...

13+1. Roma - Inter X

Jó kis 3 esélyes +1-es meccs, ahogy az lenni szokott... A Roma egyébként tavaly februárban 4-0-al küldte haza az Intert, és ebben a kiírásban is elverte őket még szeptemberben! Igazából nehéz okosnak lenni, pillanatnyi forma fog dönteni! Ez két nagyon egyforma csapat, és hiába játszott kevés döntetlent ezidáig mindkét együttes, benne van a pakliban, hogy nem fognak bírni egymással!

Ezek a fortunaweb.hu hétvégi TOTÓ tippjei, sok sikert kívánunk mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, totó,