TOTÓTIPPELŐ: 2013. 41. hét 2. forduló

2013-10-10
Péntek FIFA játéknap, így a TOTÓ is pénteki meccsekből áll! A telitalálatos szelvény 9.8 milliót is érhet, megéri tehát egy kisebb összeget befektetni!

1. Hollandia - Magyarország 1

Reménykedni lehet, sőt kötelező. Ám rég rossz, ha valaki a szívére hallgat, amikor pénzről van szó. Nincs ész érv a magyar pontszerzés mellett. Hollandia nem a mi szintünk, és ezt el kell fogadni. Van jópár sportág, ahol jobbak vagyunk náluk, a futball speciel nem az. Az utolsó öt holland-magyar találkozón 26 holland és hat magyar gól esett. Emlékezhetünk a budapesti meccsre, egy tartalékos holland csapat félgőzzel lőtt négyet. Otthon, ugyanúgy félgőzzel megint meglövik a négyet, és lazán nyernek.

 

2. Ukrajna - Lengyelország 1X

Két remek formában lévő csapat találkozik Ukrajnában. Kulcsmeccs mindkét csapat részéről, még a csoportelsőségről is álmodhatnak, ha az angolok döntetlent játszanak Montenegróval. Ukrajnának nem tragédia az iksz, és látva azt, hogy játszottak az angolok ellen, könnyen előfordulhat újabb gól nélküli remi.

 

3. Dánia - Olaszország 1

Olaszország megnyerte a csoportját, és kijutott Brazíliába. Ismerjük az olaszokat, nem tudnak ők egy ilyen meccsre felpörögni. Az olasz játékosok többsége pihenőként tekint erre a FIFA játéknapra. Fontos bajnokik, BL meccsek, más sem hiányzik nekik, mint egy dán kirándulás.

Dánia Bulgáriával van versenyben a 2. helyért, ezt a meccset nyerniük kell! Az nem kérdés, melyik csapat áll jobb játékosokból, de az olaszok nulla motivációval lépnek pályára, ennek pedig aligha lesz jó vége.

 

4. Észtország - Törökország 2

Fatih Terim kivezeti a törököket Brazíliába. Ehhez meg kell verni az észteket, majd hazai pályán a hollandokat. Előbbi könnyebbnek ígérkezik. Nem is oly rég láthattuk azt észt csapatot a magyar válogatott ellen, nyugodtan mondhatjuk, hogy verhetőek. Ha a törökök bíznak még a továbbjutásban, akkor nyerni fognak. Terim jó edző, fel tudja tüzelni a játékosait. Ezt a meccset behúzzák valahogy, aztán az már egy másik kérdés, mire mennek majd otthon a hollandok ellen.

 

5. Albánia - Svájc X2

 Svájcnak egy pont kell a boldogsághoz. Albániában nem könnyű játszani, de a svájci együttes rendkívül stabil. Több, mint egy éve kaptak ki utoljára, pedig emlékezhetünk rá, játszottak a brazilok ellen is. 12 találkozó óta veretlen a csapat, pénteken is veretlen marad. Xhaka nem teljesen egészséges, de majd Shaqiriék megoldják. Amúgy emlékezhetünk Xhaka incidensére, koszovói kötődése miatt nem tette oda magát 100%-ig Albánia ellen, talán jobb is, ha nem lép pályára.

 

6. Németország - Írország 1

Írországnak van nagyjából 1% esélye, hogy második helyen érjen célba. Ehhez mondjuk kellene Ausztria veresége Feröer-szigetek ellen, ami azért nem valószínű. Németország hazai pályán kivégzi az íreket, és bebiztosítja az első helyet. Müllerék lőnek 3-4 gólt, és magabiztosan nyernek.

Németország az egyetlen csapat, amely minden selejtezőjében, minden félidőben lőtt legalább egy gólt. Írország utolsó két selejtezőjét elveszítette, és valószínűleg a hitüket is.

Várható kezdők

Németország: Neuer-Jansen-Mertesacker-Boateng-Lahm-Kroos-Khedira-Schweinsteiger-Özil-Müller-Kruse

Írország: Forde-Coleman-Dunne-O'Shea-Wilson-Pilkington-McCarthy-Green-McClean-Keane-Long

 

7. Svédország - Ausztria 12

Ez a találkozó dönt a 2. helyről. Ha a svédek nyernek, egész biztosan másodikak. A döntetlen semmiről sem dönt, osztrák siker egyértelműen a sógorok 2. helyét jelentené. Osztrák győzelem esetén azonos pontszámmal állna a két csapat, Alabáék pedig utolsó meccsüket Feröer-szigetek ellen játsszák. Svédek sem lennének boldogak a döntetlennel, mert utolsó találkozójukon Németországot látják vendégül, az pedig aligha lesz sétagalopp. Igazi háromesélyes találkozó, egyik félnek sem jó a döntetlen, ezért itt valamelyik együttes nyerni fog! Ausztria otthon 2-1-re megverte a háromkoronás társaságot, nem kizárt, hogy idegenben is megteszi.

 

8. Szlovénia - Norvégia 1

Szlovénia és Norvégia is éles meccset játszik, mindkét csapatnak nyerni kéne. Ha ikszelnek, akkor Izland lenne boldog. Ha valamelyikük nyer, megmarad az esély a pótselejtezőre.

A szlovének utolsó három selejtezőjüket megnyerték, otthon a norvégokat is megtréfálhatják. Az északiak idegenben nem szoktak villogni, ha Handanovic hozza a formáját, Matavzék pedig találnak egy-két gólt elöl, otthon tartják mindhárom pontot.

 

9. Görögország - Szlovákia 1 (X)

A G csoportban a görögök és a bosnyákok 19-19 ponttal állnak. Görögország legrosszabb esetben is pótselejtezős helyen ér célba,  de ha megnyerik hátralévő két meccsüket, van esélyük az első helyre is. Mondjuk nem sok, mert a bosnyákok otthon fogadják Liechtensteint (tuti nyernek), majd mennek Litvániába. Ott is Dzekoék az esélyesek, de láttunk már csodát.

A szlovákok nulla motivációval utaznak, és tudjuk, hogy a görögök milyen hangulatú meccseket szoktak játszani. A hellének otthon valahogy behúzzák a meccset, más kérdés, hogy lehet semmire sem mennek vele. Ebben a csoportban a bosnyákok a favoritok.

 

10. Anglia - Montenegró 1

Huhúú, na ez nem lesz gyenge meccs! Anglia a Wembleyben fogadja majd Joveticéket. Amúgy a H csoportban még Anglia és Montenegró mellett Ukrajna és Lengyelország is csont nélkül kijuthat Brazíliába, nem egyszerű csoport, annyi szent.

Anglia olyan szempontból kedvező helyzetben van, hogy mindkét hátralévő meccsüket otthon játsszák. Először Montenegró, majd kedden Lengyelország ellen lépnek pályára Walcotték.

Jovetic viszont hiába nagy név, a City-ben nem játszik. Vucinic pedig szintén elit játékos, de ő meg nem egészséges. Ha Jovetic és Vucinic bombaformába lenne, akkor nem írhatnánk le Montenegrót, így viszont ezt a meccset kötelező behúzni a hazaiaknak. Egyébként ez volt a terv is, hisz láthattuk a háromoroszlánosokat Ukrajnában, nem igazán játszottak győzelemre.

Várható kezdők

Anglia: Hart-Baines-Jagielka-Cahill-Walker-Gerrard-Wilshere-Milner-Welbeck-Rooney-Sturridge

Montenegró: Poleksic-Jovanovic-Dzudovic-Savic-Volkov-Zverotic-Drincic-Krkotic-Boskovic-Jovetic-Begiraj

 

11. Spanyolország - Fehéroroszország 1

A spanyolok fél lábbal már Brazíliában vannak. Ehhez a következő két meccsükön minimum négy pontot kell begyűjteniük Fehéroroszország és Grúzia ellen. Mindkét találkozót otthon játsszák, így aligha fognak hibázni. Palma de Mallorcán játsszák majd a meccset, Xaviék pedig aligha fogják ezt a találkozót elszórakozni. Nem lenne tragédia spanyol részről az iksz, de hazai pályán nem fognak hibázni!

Várható kezdők

Spanyolország: Casillas-Monreal-Ramos-Pique-Arbeloa-Iniesta-Busquets-Fabregas-Pedro-Isco-Negredo

Fehéroroszország: Veremko-Batanovic-Filipenko-Martynovic-Verkhovtsov-Bordachev-Katachev-Tigorev-Dragun-Putsila-Kornilenko

 

12. Kolumbia - Chile X

Kolumbia és Chile is ki fog jutni a VB-re. Ehhez valószínűleg elég nekik a döntetlen is ezen a találkozón. Kolumbiának az iksz bőven elég, és Chilének sem feltétlenül rossz. Egyébként is rendkívül hasonló erősségű ez a két társaság, esélyes a döntetlen.

 

13. Argentína - Peru X2

Az argentinok Messi nélkül lépnek pályára Peru ellen. Ez tény, de őszintén szólva marad világsztár így is a gaucchóknál. Di Maria, Lavezzi, Icardi, Agüero ... Peru már nem juthat ki a VB-re, így két olyan válogatott találkozik, ahol a játékosoknak nem sok motivációja lesz. Pont ezért lehet ez sunyi találkozó, Argentína egyébként sem szaggatta az istrángot, utolsó négy selejtezőjéből hármat is döntetlenre adtak. Van egy olyan érzésünk, hogy itt meglepetés születik.

 

13+1 Ecuador - Uruguay 2

Ecuador jelenleg a 4. helyen áll, az uruk pedig az ötödikek. Az 5. hely pótselejtezőre jó csak. Mondjuk Uruguay legrosszabb esetben is ötödik, hisz Venezuela már nem foghatja be őket. Ám Cavaniéknak aligha van kedvük a pótselejtezőhöz, és az azzal járó cécóhoz.

Uruguay kerete sokkal erősebb, és ami azt illeti, a két csapat formája is azt jelzi, itt csakis az uruk nyerhetnek. Ecuador utolsó négy selejtezőjén ne tudott nyerni, Forlanék pedig behúzták a Peru, Kolumbia és Venezuela elleni találkozójukat. Sokáig idegesítették a szurkolókat, de a selejtezők végére magukhoz tértek. Jobb csapat Uruguay, idegenben is nyerniük kell. (Aztán ha ez a meccs megvan nekik, valószínűleg a VB is, hisz Ecuador majd Chilében zárja a selejtezőket, Sanchezék ellen pedig idegenben nem sok esélyük lesz, pláne ha Chilének is számít még a meccs.

 

Címkék: sportfogadás, totó,