TOTÓTIPPELŐ: 2013. 24. játékhét 2 forduló

2013-06-14
Izlandi, finn bajnokik, és három konföderációs kupa mérkőzés az, amit meg kell tippelni a hétvégén. Nem könnyű, de legyünk őszinték, spanyol, vagy olasz meccsekre sem könnyebb tippelni...

1. Brazília - Japán 1

A Konföderációs kupát a házigazda Brazília és Japán meccse nyitja. Első blikkre sima haza, és másodikra is. Otthon vannak, nekik kötelező végigdarálni a 90 percet. Az angolok és a franciák elleni felkészülési meccseken is láthattuk, hogy van nafta ebben a Selecaoban. Oscar, Neymar, Fred, Hulk jó kis támadóegységet alkot. Megvan az erő, az ész, és mivel brazilok, megvan az a plusz, ami miatt egyszerűen nem lehet kihagyni a brazilok meccseit. Japán is erős kis csapat, de ők súlytalanok lesznek a brazilokkal szemben. Idegen környezet, és azt se feledjük, hogy sokkal gyengébb ázsiai csapatok ellen játszottak mostanában, Brazília ellen játszani picikét más lesz, mint pl Irak ellen... A brazilok nem fogják elrontani a közönségük kedvét! Japán Ausztrália ellen és Irak elleni VB selejtezőn sem volt túl meggyőző. Monjuk mindkét meccset nyerték 1-0-ra, de a játék azért aligha volt szemkápráztató... Az ausztrálok ellen pedig a helyzetkihasználással is komoly gondok voltak...

 

2. Honka - HJK 2

Finn bajnokik egész sora vár ránk, aminek aligha örül bárki is. De ha már a programba kerültek, nézzük meg mik az erőviszonyok ott északon.

A Honka HJK találkozó egyből elég egyértelműnek tűnik. Az utolsó négy találkozójukat a HJK nyerte. Sokan féltették a Helsinkit, hogy a fehéroroszországi kirándulás miatt kevésbé lesznek fittek az Inter ellen, de mindennek az ellenkezője történt. 6-0-ra nyert a HJK, valósággal kivégezték a Intert. Pedig az Inter addig a meccsig 11 találkozón kapott 10 gólt összesen...

Ha a papírformát akarjuk húzni, ez bizony betonbiztos 2-es. Egy ikszet azért lehet mellétenni, de spóroljunk a kéteséllyel inkább.

 

3. Inter Turku - MYPA 2

Az Inter tehát kapott egy hatost a HJK-tól, ordas nagy zakó volt az, amit vagy sikerült elfelejteni, vagy nem. A MYPA a negyedik és a liga legjobb védelme az övék. Nagyon nehéz gólt lőni nekik. Az Interesek biztos pörögni fognak, javítandó a 6-0-ás zakót, de benne van, hogy a vesztükbe rohannak.

 

4. Lahti - Rovaniemi PA X

A Lahti 1-2-8-as mérlegével már most 12 kör után biztos kiesőnek tűnik :D Kilátástalan játék, eredménytelenség jellemzi őket. A 16 bekapott gól még el is megy 11 meccsen, de a négy lőtt gól erős impotenciát mutat, ami a támadójátékot illeti.

A Rovaniemni is fura egy csapat, mert nagyon kétarcúak. A finn Sevilla ez a csapat, otthon öt meccset nyertek egy zakó mellett, idegenben pedig minden alkalommal vereséget szenvedtek.

A vendégek még nem játszottak döntetlent ebben a kiírásban, könnyen előfordulhat, hogy ez az állítás csak vasárnap estig igaz.

 

5. JJK - Marienhamn 1

A JJK és a Marienhamn meccsén csak az tűnik biztosnak, hogy rengeteg gólt láthatnak a nézők. Utolsó 5 meccsükön 27 gól született, ami azért árulkodó. a két csapat idén is sokgólos meccseket játszik, a JJK már 20 bekapott gólnál tart idén. Kettejük párosítását viszont mostanában mindig a JJK nyeri, lehet, hogy megint a Marianhamn ellen lábalnak ki a hullámvölgyből, s most többet rúgnak, mint amennyit kapnak.

Utolsó négy JJK Marienhamn meccs eredménye: 3-2; 5-2; 2-0 és 2-1. Nem nagyon tehetünk mást, mint egyesbe húzzuk!

 

6. Ku PS  - Jaro 1

A KuPs-Jaro meccsek az utóbbi években rendre hazai győzelemmel fejeződnek be. Kettejük párharcából az utolsó,hat meccset figyelembe véve öt alkalommal is a hazai csapat nyert. Miért lenne ez most másként???

 

7. Vaasa PS - Turku PS X

A 2. az 5-et fogadja, nehéz tehát okosnak lenni. Egymás elleni meccsekből sem vonhatunk le tanulságokat. Mindkét csapat nyerte utolsó két meccsét, a jó forma tehát szintén adott mindkét oldalon.Mivel a finn pontvadászatban mostanában elmaradoztak a döntetlenek, a nagy számok törvénye alapján ezt a meccset nyugodtan behúzhatjuk ikszbe, nagyon egynlő erők küzdelmének tűnik ez a találkozó!

 

8. Fram - Thor KA 1

Ki az, aki otthon van az izlandi bajnokságban? Az biztos, hogy nagyon kevesen követik kis hazánkban ezt a pontvadászatot, de nem biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz vele, mint a Serie A-s, vagy a Bundesligás meccsekkel.

A hetedik fordulóban a 7 Fram a 8. Thor-t fogadja. Idén még nem találkoztak, nehéz bármit is kezdeni a mérkőzéssel. A Fram azért a két csapat múltját figyelembe véve erősebb csapat, és ha azt nézzük, hogy egy másik raykjaviki csapat, a Valur vágott ötöt a Thornak, nehezen elképzelhető idegenben a Thor pontszerzése.

 

9. Vikingur - FH 2

A Vikingur nagyjából a csodában bízhat, másban nem nagyon. Az FH legutóbb 4-2-re kikapott a listavezető Kr-tő a rangadón, de másik öt meccséből négyet magabiztosan nyert, és egyet adott ikszre. Az FH meghatározó csapata a ligának, a Vikingur Olafsvik pedig egy kiesés ellen küzdő együttes, nem több. Hiába a hazai pálya, ez kőkemény kettes!

 

10. Fylkir-Breibadlik 2

Női meccsnek erősebb párosítás lenne, az biztos. Pláne ami a Fylkir férfi csapatát illeti, hisz nem állnak túl jól. UTolsó előtti a csapat, 0-2-4-es a mérlegük, azaz még nyeretlenek.

A Bredablik legutóbb elverte a másik kiesőjelölt Olafsvik együttesét, most a Fylkyrt is móresre taníthatják. A Fylir legutóbb otthon mind a 803 fizető nézőjének csalódást okozott, amikor a szintén nem túl acélos Thor 4-1-re verte őket saját közönségük előtt.

 

11. KR - IA Akranes 1

A KR idén 2011-es bajnoki évét ismételné, és jó úton haladnak. Legutóbb meggyőző játékkal 4-2-re verték a nagy rivális FH-t, ami lökést adhat nekik. Az IA csak a 10., 1 győzelmük mellett 5 vereségük van. Nem sok esélyük lesz a vendégeknek, még a döntetlen is nagy meglepetés lenne!

 

12. Stjarnan - Keflavik X

Totális döntetlen! A hatodik fordulóban nem volt, nem létezik, hogy most se legyen. Ez a párosítás viszont tényleg nagyon iksz szagú.

 

13. Mexikó  - Olaszország 1

Talán sokan behúzzák kettesbe, de az olaszok egy VB-n sem szoktak erősen kezdeni. Sőt. Ez pedig nem VB, csak egy Konföderációs Kupa. Lehet majd jókat bundázni... Hiába a Juve és Milan labdarúgók, hiába a húzónevek, mint Pirlo, Balotelli, Bonucchi, Buffon... -ők már inkább a tengerparton nyaralnának. Alig várják hogy kiessenek, és mehessenek rövidke pihenőjükre. A főleg hazai játékosokra építő mexikói csapat harcos stílusa győzelmet eredményez majd. Balotelliék pedig inkább a brazil csajokkal foglalkoznak majd, mint a játékkal :D

 

13+1. Spanyolország - Uruguay X

Jó kis párosítás, de a spanyoloknál is ugyanaz a helyzet, mint az olaszoknál. Jövőre kell majd nagyot dobbantani, most még belefér a simli. Nem éles a spanyol csapat, egy Haiti ellen is képesek voltak 2-1-et játszani, ami már-már vereséggel ér fel. Uruguay válogatottja azért nem gyenge, Cavani, Forlan Suarez rohamozza majd Casillas kapuját, és ismerve a spanyol tutyimutyi focit, könnyen megégethetik magukat. Persze egy remi azért reálisabb, és ne feledjük, hogy az uruknak is elég lehet az iksz itt a nyitómeccsen a világ és Európa bajnok hispánok ellen. Jó meccsnek tűnik, de még egy dögunalmas 0-0 is benne van a pakliban!

 

Ezek a fortunaweb.hu tippjei, és most mi is kíváncsian várjuk, mire megyünk a finn és izlandi bajnokikkal! Lehet velünk egyet érteni, lehet ellenünk menni, mi mindenkinek sok sikert kívánunk!

 

 

Címkék: sportfogadás, totó,