TOTÓTIPPELŐ: 2013. 13. játékhét 2 forduló

2013-03-29
A válogatott meccsek újra beindul az élet a klubfutball világában, így újra itt a TOTÓTIPPELŐ rovatunk. 2013-ban a 13. játékhét következik, de ne legyünk babonásak. Aki jól tippel, akár 5 millió is ütheti a markát!

1. Inter - Juventus X

A válogatott meccseket megelőzően igencsak aggasztó volt az Inter játéka. Formán kívül játszottak, belső viszályokról lehetett hallani, olvasni, kidőlt az idény végéig Milito, a korábbi kulcsjátékosok, Zanetti, Cambiasso vagy Stankovic is rendre hibáztak kulcsszituációkban, így legtöbbször Handanovic is tehetetlen volt a kapuban.

A Juve magabiztosan vezet a Serie A-ban, 9 pont az előnyük a megtorpanó Napoli előtt. A Juve idén gyakran botlott bajnokikon rangadókat, és azt se feledjük, hogy nekik jövő héten BL meccsük van a Bayern ellen. Sokan válogatott mérkőzéseket is játszottak (ahogy az Inter játékosok is) szóval ne nagyon várjunk csillogást. Egy langyos döntetlen jelen esetben mindkét csapatnak megfelelő! Tippünk 1-1

 

2. Palermo - AS Roma 2

A Palermo idén csak vergődik, mint a partra vetett hal. Jelenleg 19. a csapat, de nagyon impotensek elöl. Nem feltétlenül kapnak ők sok gólt (pláne az utóbbi időben nem) de nagyon keveset rúgnak. Ráadásul egy szem gólképes játékosuk, a veterán Miccoli sem tud mindig a csapat rendelkezésére állni, ráadásul ő sem a régi már... Edzőváltások is nehezítik a csapat életét, a klubvezetők is kapkodnak, de nem nagyon látszik fény az alagút végén.

Az AS Roma együttesénél szintén volt edzőváltás, de náluk működött a dolog. Utolsó 5 fordulóból négyet megnyertek, és egyet adtak döntetlenre. Totti remek formában van, már a nyilatkozatai is kezdenek túlzott magabiztosságról tanúskodni...

Az AS Roma szórja a gólokat, és nekik mindenképp az a céljuk, hogy a legjobb négybe, de inkább a legjobb háromba beférjenek a bajnokság végén. Ha azt nézzük, hogy az AS Roma minden meccsen rúg 2-3 gólt minimum, a Palermo meg egyet is ritkán szerez, nem nehéz kitalálni, mi a tippünk a meccsre. Sima 2-es

 

3. Udinese - Bologna X

A 9. és a 11. helyezett csatája ez, mindkét együttes a semmi közepén tanyázik. Kiesni nem fognak, BL-hez sok közük nincs, az EL pedig aligha vonzza ezeket a csapatokat. Olaszországban járunk, szóval meglepő lenne, ha nem lenne pontosztozkodás ezen a találkozón. Tényleg egyik csapatnak sincs már célja idén, ráadásul az iksz jól is fizet...

 

4. Cagliari - Fiorentina X2

A 14. Cagliari a 4. Firenzét fogadja. A hazaiak a 35 pontosok táborát erősíti (vannak hatan ilyen csapatok), de a gólkülönbség miatt a 35 pontos együttesek közül ők vannak a második legrosszabb helyzetben. Nekik elég lenne az iksz a Fiorentina ellen, de a violák aligha érnék be egy ponttal. Ugyanakkor a Fiorentina utolsó 5 idegenbeli meccséből 4-et is elbukott, szóval közel sem biztos, hogy a Caglari otthonában ők nyerni tudnak. Ráadásul a kulcsjátékosok válogatott meccseket játszottak, és kevésbé lehetnek kipihentek, mint a hazaiak. Erősebb csapat a Fiorentina, de egy iksszel meg kell támogatni a kettest! X2.

 

5. Lazio - Catania 1

Ha valamelyik csapat örült a bajnoki szünetnek, az a Lazio. Utolsó három bajnokijukat elveszítették, szóval nem kicsi a baj arrafelé. A Catania pont a Lazio mögött van a tabellán, vendég győzelem esetén helycsere történik a két együttes között.

Egyik csapat sem viszi túlzásba a döntetleneket, így jó esély van rá, hogy döntés születik. Ha a Lazionál a sérültek, kimaradók helyre jöttek, akkor megnyerhetik ezt a találkozót!

 

6. Genoa - Siena 1 (X)

A 17. a 18-at fogadja, szóval ennél nagyobb kiesésit rangadót nem nagyon lehet elképzelni. Igaz, hogy a Genoa sorozatban három meccset bukott, de csupa top csapat ellen játszottak.

A dolog pikantériáját adja, hogy a Genoa gyenge otthon, míg a Siena gyenge idegenben. Brusztolós kis találkozó lesz, egyik csapat sem jobb, mint a másik, így a hazai pálya mondunk csak 1-est.

Az igazság az, hogy teljesen megtippelhetetlen meccs, legjobb lenne kivenni háromesélybe...

 

7. Chievo - Milan 2

A Milan Balotelli érkezésével újra top csapat lett. Ha nem rontják el az idény elejét, és nincs az az apátia, simán a Juventus ellen harcolnak a bajnoki címért. El Shaarawy és Balotelli a válogatottban is villogtak, nagyon veszélyes kis csapat lett a Milan. Niang, Boateng, Pazini, Krkic...-van tehát választék, ami a minőségi támadókat illeti. Van egy stabil középpálya, egy Serie A szinten jó-közepes védelem, ami a csacsik ellen bőven elég lesz.

A veronaiak veszélyesek otthon, tudják ölni a nagyok játékát, de ha a Milan két támadója ott lesz a pályán, őket nem fogják semlegesíteni kilencven percen keresztül. Nem lesz gála, de Milan győzelem a tippünk. Az olszoknál csak a két legjobb indulhat automatikusan a BL-ben, márpedig a Milannak nagyon kéne az az ezüst!

 

8. Mainz - Bremen X

Szalaiék a Brémát fogadják hétvégén, de nem lehetnek biztosak benne, hogy itt mindhárom pont az övék lesz. Szalai nincs formában, ezt láthattuk. Zbavnik, Bungert, Caligiuri és Rukavytsia hiányzik majd, a védelem azért meglehetősen foghíjas lesz.

Schaaf Junuzovic, Ignjovski és akpala játékára nem számíthat, ám így is elég jó helyzetben a Werder. Elöl nagyon erősek, Arnautovic. Petersen, de Bruyne és Hunt simán képes gólokat szerezni a Mainz foghíjas védelme ellen. A Werder ugyanakkor idegenben gyakran nem úgy játszik, ahogy azt a tudásuk alapján várni lehetne. Ha azt nézzük, hogy a Mainz utolsó 5 bajnokijából négyet döntetlenre adott, a Werder pedig utolsó két meccsén játszok ikszet, nem lenne meglepő egy újabb pontosztozkodás.

 

9. Schalke - Hoffenheim 1

Ez az a meccs, ahol nagyot lehet bukni. Ha itt a Schalke nem nyerne, alighanem jópár telitalátos szelvényt tenne tönkre. Ezt a meccset 10-ből 10-en hazai húzzák!

A Schalke a Galatasaray ellen kihullott a BL-ből, így nekik már csak a bajnokik maradtak! Ől a BL indulásért küzdenek -ahogy egy korábbi cikkünkben írtunk róla-. Sajnos Huntellaar nem léphet pályára, ám a Királykékek így is bombaerősek. A Bastos-Farfan-Draxler trió kegyetlen tud lenni, így a Hoffi ellen bele kell férnie annak, hogy nem lesz elöl Hunter. A Schalke középpályája a Bayernével és a Dortmundéval vetekszik, nem nagyon lehet kérdés, hogy otthon megverik a Hoffenheim együttesét.

A vendégek a 17. helyen állnak, sok a hiányzójuk, és a legnagyobb baj, hogy az amúgy egyénileg remek játékosok nem képesek csapatot alkotni! A Schalkénak viszont épp ez az ereje, igazi csapatként működnek, persze egyénileg is képesek hozzátenni azt a pluszt, ami a győzelemhez kell. Otthon legutóbb a Ruhr-vidéki derbin a BVB-t is verték, nem nagyon lehet kérdés, hogy a Hoffi is pont nélkül távozik Gelsenkirchenből!

 

10. VfB Stuttgart - Dortmund 2

A svábok talán a legjobb ütemben fogadják a BVB-t. Persze Kloppék ellen sosem jó játszani, de itt a válogatott meccsek után, és a BL találkozó előtt talán megcsíphetik a BVB-t. amúgy is jellemző volt a Dortmundra, hogy BL meccsek előtt nem koncentráltak a bajnokikra, frusztráltak voltak a srácok.

Ám ismerjük Jürgen Klopp mestert, ő aligha fog pihentetni bárkit is. Götze azért lehet kimarad a kezdőből, de a BVB így is bitangul erős lesz. Klopp nem lesz tekintettel arra, hogy a lengyel légió is pályán volt a múlthéten...

A VfB 12. a tabellán, idén aligha jön nekik össze kupaindulás. Amúgy sem nagyon hiányzik a Stuttgartnak az Európa Liga. Egyrészt a bajnokik rovására ment a kettős terhelés, másrészt a szurkolók nem nagyon voltak kíváncsiak az EL meccsekre. a Genk elleni hazai meccsen például több belga szurkoló volt kinn, mint Stuttgarti. Ezt azért nehezen lehet elviselni, szóval nem valószínű, hogy a VfB mindent megtenne azért, hogy megcsípjen egy jobb helyet.

Ha Klopp hű önmagához, és nem pihentet egy-két játékosnál többet az alapcsapatból, nagyon nehéz elképzelni, hogy a BVB ne húzza be a meccset. Sőt ismerve a svábok védelmét, még a kiütés is benne van a pakliban... 2-es a tippünk.

 

11. Düsseldorf - Leverkusen 2

A Düsseldorf csak a remek bajnoki rajtjának köszönheti, hogy nincs a kieső zónában. Viszont ha az Augsburg továbbra is szárnyal, ők pedig nem képesek nyerni, elképzelhető még a helycsere a Düssi és az Augsburg között.

A Fortuna a Leverkusen ellen nem igazán tűnik esélyesnek. Igaz, hogy Kiesslingék is elveszítették utolsó két bajnokijukat, de ha úgy nézzük, hogy az egyik találkozót a Bayern ellen játszották, máris árnyaltabb a kép. A gyógyszergyáriaknak kell a bronz, és az automatikus BL indulás. Ami Kiesslingnek rossz hír, az a Leverkusennek jó, a göndör hajú támadó ugyanis nem kerettag Löwnél, így ő aligha lehet fáradt. Ha a motivált Kiesslinget látjuk a pályán, akkor nem kérdés a Leverkusen sikere.

 

12. Freiburg-Mönchengladbach X

Érdekes, és főleg kiszámíthatatlan találkozó ez. A Freiburg a 9. helyen áll, míg a 'gladbach a 7. helyet tudhatja magáénak. A 'gladbach a liga döntetlenkirálya, 26 meccsen 11-szer játszottak ikszet, ami azt jelenti, hogy meccseik 42.3-át adják döntetlenre.

A Freiburgtól sem áll távol a remi, ők 9 alkalommal szereztek egy pontot meccseiken.

Két olyan együttes feszül tehát egymásnak, amelyek nagyon érzik a ikszet. Fura, de a két csapat gólkülönbsége is 0, hisz a hazaiak 33-33-al állnak, míg a Borussia 35-35-el. Két egyforma csapat ez, és ha nüansznyival jobb is 'gladbach, azt a hazai pálya simán ellensúlyozza, ráadásul a vendégeknél Arango aligha játszik ezen a meccsen.

 

13. Bayern München - Hamburg 1

Nyolc fordulóval a vége előtt 20 pont a Bayern előnye. Matematikailag még 24 pont szerezhető, tehát még nem bajnok a Bayern, de mindenki tudja, hogy csak idő kérdése, mikor ünnepelhetnek a Bőrnadrágosok. Nem nagyon akarják ők húzni a dolgot, mert a BL-ben is döntőzni szeretnének. Kedden már a Juventust fogadják, és kétség ne legyen, ők már azzal a találkozóval foglalkoznak.

Heynckes mester ellentétben a BVB trénerével, Jürgen Kloppal, BL meccse előtt bátran nyúl a padhoz. Gomez jöhet Mandzukic helyett, de jöhet Shaqiri, Tymoschuk, Luiz Gustavo, Boateng, Contento, Rafinha... Simán belefér a Bayernnek még a zakó is, aligha érdekelné őket jelen esetben.

Ugyanakkor ez a Bayern tartalékosan sem szokott viccelni. Sok kérdés van a meccs előtt, leginkább az, hogy a HSV mire lesz képes Münchenben. Azért a kulcsjátékosok náluk is válogatott meccseket játszottak, van der Waart és Son is játszott nemzeti csapatában. ráadásul Son és van der Waart is kezdett, mindemellett Son nem keveset utazott... A Hamburgban is vannak tehát fáradt kulcsjátékosok, a Bayern pedig idén hazai pályán aligha szeretne botlani. Ismerve a Münchent, kapott gól nélkül megússzák majd, elöl pedig a kilencven perc mindig elég arra, hogy egy-két gólt összehozzanak.

 

13+1. Torino - Napoli 2

Írtuk a Lazio meccsénél, hogy jól jött nekik a szünet. nos ez a Nápoly esetében is igaz. Utolsó 5 bajnokijukból csak egyet nyertek, hazai pályán az Atalanta ellen. Mondjuk az a meccs nagyon fontos volt a Nápolynál, mert Cavani ismét gólt szerzett, ráadásul egyből kettőt, így a korábbi gólcsendet megtörte végre. Viszont a Milan eközben a sok botlás miatt 2 pontra megközelítette őket, így a Nápolynál már aligha a bajnoki cím a cél! Ők a második helyet akarják megtartani, ami a jövő évi automatikus BL indulást jelentené a csapat számára.

A Torino hiába játszik majd otthon, ők most is az ikszre mennek rá! Igazi középcsapat a Torino, a 35 pontos csapatok táborát erősítik, a 2-es gólkülönbségük miatt a 12. helyet tudhatják magukénak. A következő 9 fordulóból egy-két meccset azért nyerniük kell a biztos bennmaradáshoz, de aligha a Napolit fogják elverni.

Nem túl erős idegenben a Napoli, de még így is másodikak az idegenbeli tabellát tekintve. A Torino célja a döntetlen, ők kontrázgatni fognak, de ha Cavaniék elkapják a fonalat, nem kérdés a győztes kiléte.

 

Ezek a tippjeink, meglátjuk, mire lesz elég! Rengeteg a háromesélyes találkozó, így a mi tippünk az, hogy a héten nem lesz 13+1-es! Érdemes tehát pár tipposzlopot kitölteni, mert most kis szerencsével sokkal lehet majd kaszálni, aki ráérez a meccsekre!

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp, totó,