TOTÓTIPPELŐ: 2012. 52. játékhét 2 forduló

2012-12-28
A hétvégén csupa-csupa angol mérkőzés szerepel a TOTÓ programjában, így most előnyt élveznek azok, akik otthon vannak a brit futballt illetően. Mi sajnos nem ezek közé tartozunk, de nem maradhat el az év utolsó TOTÓTIPPELŐJE! Ráadásul ahogy a mondás tartja, 'bármikor bejöhet' ;D

Nézzük a 52. játékhét 2. fordulójának programját:

1. Man. United-West Brom 1

A WBA ritkán tör borsot a M. U. fanok orra alá. Legutóbbi 12 bajnokijukat tekintve 10-et a Man. United nyert, kettő lett iksz, és nem szenvedtek vereséget a Vörös Ördögök egyszer sem az utóbbi időben, ami a bajnokikat illeti.Itt egy kérdés van, méghozzá a gólok száma. A United védelme ugyanis képes betlikra, de elöl azért általában Rooney és Van Persie hozza a meccseket! Legutóbb 4-3-ra verték a szarkákat, A West Brom is maximum a tisztes helytállásban reménykedhet az Álmok színházában...

2. Norwich - Man City 2

Legutóbb a Norwich és a City is 1-0-ra kapott ki, de csak a City zakója volt meglepő. Agüeroék 1-0-ra kaptak ki a Sunderlandtől, most mindenképp kozmetikázni kell!  Üldözni kell a Unitedet, mert Rooneyék aligha hagynak esélyt a WBA-nak.

3. Aston Villa - Wigan 1

Az Aston Villa előbb kikapott 8-0-ra a Chelseatől, majd 4-0-ra a Tottenhamtől. Fekete napok, de nem lehet örökké bánkódni. a Wigan szintén pocsék formában, már a kiesőzónában található. Ramaty formában vannak ők is, szóval itt a hazai pálya dönthet, az pedig az Aston Villa együttesének kedvezhet!

4. Fulham - Swansea X

A Swanseanak szokott menni a Fulahm ellen, most azonban olyan ikszesnek tűnik a meccs! A Swansea idegenben stabil, nekik egy jó döntetlen biztos megfelelne. A Fulham együttese biztosan győzelemre játszik, de nem biztos, hogy van bennük több egy döntetlennél!

5. Reading - West Ham X

Ez a meccs sem áll távol a kiesési rangadótól. A Reading nagyon gyenge, de a WHU formája is hasonló. A kalapácsosok védelme azért nem rossz, így egy gólnál többet aligha szednek be, ugyanakkor az is ritka, amikor megszórják az ellenfelüket. Egy jó 1-1-es iksz benne van a meccsben, nem fognak bírni egymással

6. Stoke - Southampton 1

A Stoke együttese futballgyilkos csapatként szerepel a köztudatban. Legutóbbi 3-1-es győzelmük a 'pool ellen igazi üdítőként hathatott a közönségra, nem gyakran fordul elő, hogy a Stoke közönsége négy gólt lát egy meccsen, az meg főleg nem, hogy abból hármat is kedvenceik szereznek. A hazaiak értenek ahhoz, hogyan kell megölni az ellenfél fociját. Egy ikszre simán jók mindig hazai pályán középcsapatok ellen, de a Liverpool elleni siker most olyan lendületet adott nekik, hogy a Szenteket is bedarálják a hétvégén! Magabiztos 1-0 :D

7. Nottingham-Crystal Palace 1X

A Championship 8. és 4. helyezettje csap össze, mindkét együttes a feljutásra bazírozik. A Crystal ugyan negyedik, de nincs formában a csapat. Ráadásul a Forrest otthon ritkán viccel, utolsó 4 hazai meccsük közül hármat behúztak! Vagy iksz, vagy hazai, még jó, hogy kétesélyt is lehet húzni a TOTÓ-n!

8. Wolverhampton - Ipswich 1

A 16. a 19 helyezett ellen meccsel, kiesés elől menekülnek mindketten. A traktorosoknak nem nagyon megy itt az utóbbi időkben a Wolves ellen, és most is idegenben lépnek pályára, nem sok jóban reménykedhetnek! A Wolverhampton erősebb picikét, bár a Peterborough legutóbb 3-0-ra simán elverte őket! Azonban minden meccs más, most javítani kell az Ipswich ellen! A hazai pálya segíteni fog!

9. Barnsley - Blackburn X

Az egykor szebb napokat látott B'burn ott tart, hogy már az utolsó előtti helyezett Barnsley ellen sem feltétlenül esélyes. Fura így látni ezt a csapatot. A mi tippünk iksz, és nem is fejtegetjük tovább, mert nincs mit.

10. Bolton - Birmingham 1

Nem is oly rég, még az első osztályban szerepeltek ők ketten, most mindkettejüket a Championsip alsó felében találjuk. Nem nagyon lehet itt sem okosnak lenni, és aki mást mond, az hazudik. Tényleg bármi lehet, csak a hazai pálya miatt mondunk 1-est

11. Cardiff - Milwall 1

A walesi Cardiff vezeti a Championshipet, ami nem akármi. Csont nélküli feljutásra vágynak, amihez az első két hely valamelyike szükséges. Félidőnél jól állnak, most a Millwall elleni meccsen is nagyot léphetnének előre. Otthon mindenképp a Cardiff az esélyes, a Millwall együttes amúgy sincs túl jó formában, hisz utolsó öt meccsük közül csak egyet nyertek meg, legutóbb hazai pályán sikerült kikapni a 23. helyezett Barnsley ellen! Márpedig Cardiffba nem nyerni járnak az ellenfelek...

12.  Charlton - Derby X

A 18. és a 12. helyezett csapat találkozóján jó esély van egy döntetlenre. A Charlton utolsó három, míg a Derby utolsó két meccsét veszítette el, így aligha akarják a szériát folytatni. Mindketten olyan pozícióban vannak, hogy egy döntetlennel nem járnának rosszul feltétlenül, és most mindkét csapatnak jobb a biztos egy pont, mint a bizonytalan három.

13. Middlesbrough - Blackpool 1

Ez is jó kis meccsnek ígérkezik, hisz a 3. helyezett 'boro a Blackpoolt fogadja. Mindkettejük számára ismerős a Premier Liga, alighanem visszavágynak a legjobbak közé! A hazai csapat azért erősebbnek tűnik, és itt is sokat számít majd a hazai pálya, és a közönség szurkolása. A 'boro is szeretne csont nélkül feljutni, osztályozók nélkül, ahhoz pedig az ehhez hasonló presztízs meccseket nyerni kell!

13+1. Arsenal - Newcastle

Az Arsenal magára talált, három mérkőzés óta tart a győzelmi széria! Ugyan 'csak' a 7. helyen állnak, de egy mecsel kevesebbet játszottak, mint az előttük álló WBA, Everton és Tottenham. Otthon a Szarkák ellen mindenképp az Ágyúsok az esélyesek! A Newcastle nincs formában, utolsó négy meccsükből hármat is elveszítettek. Londonban sem ők az esélyesek, örülhetnek, ha megússzák tisztes vereséggel.

Sok sikert mindenkinek az év utolsó TOTÓ-jához! Aztán ha valaki valamelyik meccset máshogy látja, húzza csak nyugodtan a saját elképzelését! Ez most különösen nehéz tippsor, ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, nem lesz telitalálatos ezen a hétvégén!

Azért mindenkinek sok sikert, mert ahogy említettük az elején: " Bármikor bejöhet' ;D

 

Címkék: sportfogadás, totó,