Tomori Zsuzsa: nagy meglepetésre készülünk

2012-11-28
Az év női kézilabdázója és a szövetségi kapitány is képesnek tartja a csapatot arra, hogy bejusson az Eb-elődöntőbe.

 

Az év női kézilabdázójának választott Tomori Zsuzsa bízik abban, hogy vezetője tud lenni a válogatottnak a jövő héten kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon. Azzal már nagyon elégedett lenne, ha a csapat bekerülne a legjobb négy közé.

 

„Ami pedig az Eb-gólkirályi ambícióit illeti, ezt mondta: „Nem az a lényeg, hogy hány gólt lövök, hanem az, hogyan tudok a csapatnak segíteni. Arra készülünk, hogy nagy meglepetést okozzunk.”

 

A játékos úgy érzi, ha a horvátokat az első meccsen legyőzik, az olyan pluszt adhat, hogy a németeket megverik, és a spanyolokkal ki-ki meccset vívnak majd.

 

Karl Erik Böhn szövetségi kapitány úgy látja, nagyon motivált a csapat, nagyon jó formában van, és képes eljutni akár az elődöntőig is. A válogatott legutóbb két éve szerepelt világversenyen, de akkor is csak tizedik lett az Eb-n. De a magyar kézilabda azért nem tűnt el, a kapitány szerint nagy előnye az együttesnek, hogy a játékosok hétről-hétre szerepelhetnek a nemzetközi kupákban.

 

Vetési Iván, a kézilabda-szövetség elnöke bízik abban, hogy sikerül a nagy nemzetközi visszatérés, és a szövetség elvárása bejutni legalább a legjobb hat közé.

 

Forrás: Telesport

 
Címkék: kaszinó,