Tízezreket tesz utcára a nyerőgépek betiltása

2012-10-02
Három menő játékkaszinó járhat jól a kormány döntésével, de új szereplők is felbukkanhatnak. A szerencsejátékfüggőkön viszont nem segít a tiltás, ők várhatóan illegális bűnbarlangokban keresik majd a játéklehetőséget.

 

Közvetve nagyjából 200 ezer embert, 50-60 ezer családot, 1100 szerencsejátékhelyet és 18 ezer vendéglátóhelyet érint a kormány által elfogadott játékgépekre vonatkozó szabályozás. Az országgyűlés a mai napon megszavazta a pénznyerő automaták betiltását.

 

A szabályozás alapján pénznyerő automata a továbbiakban csak játékkaszinóban működtethető, máshol – így például vendéglátóhelyeken – nem üzemelhetnek játékgépek. A határidőt nem húzta a kormányzat: a törvény a kihirdetését követő napon életbe lép, a korábban kiadott engedélyek hatályukat vesztik.

 

A szakma felhördült a hír hallatán. Az E-casino Szakmai Szövetség szerint, mióta a Parlament tavaly szeptemberben törvényt fogadott el a szerver alapú nyerőautomaták magyarországi bevezetéséről, a legnagyobb cégek több százmillió forintot fektettek az új rendszerek kiépítésébe; ezek a befektetések most értéküket vesztették.

 

A szerencsejáték-piacon érdekelt vállalkozások képviselete szerint a nyerőgépek betiltásával olyan vállalkozások lehetetlenülnek el, amelyek az érvényes jogszabályokban bízva hajtottak végre befektetést.

 

A Hír24 összeállítása az alábbi linken olvasható.

 

 

Címkék: nyerőgép,