Tíz sérült a Palace-nál, kiütheti a kiesőjelöltet a Manchester United

2018-03-05
José Mourinho csapata, a Manchester United papíron könnyű meccs előtt áll. Hétfő este a kieső helyen található Crystal Palace fogadja a Vörös Ördögöket, de tíz sérült van a keretben, ráadásul még Fosu-Mensah sem léphet pályára.

Alig lesznek meg...

Ok, meglehetősen túlzó alcím, de azért majdnem fedi a valóságot. A Crystal Palace együttesében kevés az egészséges játékos, így aki ép és futni tud, az kezdeni fog a United ellen. Nem bevethető Ward, Speroni, Sako, Schlupp, Puncheon, Dann, Loftus-Cheek, Cabaye, Zaha és Wickham. Selly és Sakho játéka is kérdéses, de nem léphet pályára Fosu-Mensah sem, akit a Man. United adott kölcsön.

Minden csapatrészt érint a sérüléshullám, Roy Hodgson mester nincs könnyű helyzetben. A Tottenham elleni meccsen sem volt könnyű a helyzet, de most még Fosu-Mensah-ra sem számíthat a hazai együttes, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Eriksenék csak 1-0-ra nyerjenek. Ha ránézünk a Crystal Palace Tottenham elleni kezdőjére, talán Mensah-t és Bentekét kivéve egy jó közepes erősségű Championship csapat ugrik be. Kisebb csoda, hogy a Tottenham elleni találkozót csak 1-0-re bukta el a Palace.

Gólgazdag United-meccs? Mikor, ha nem most!

Mourinho együttesét gyakran éri kritika, hogy mennyire nézhetetlen és töketlen focit játszik. Főleg a Sevilla elleni 0-0 után voltak erősek ezek a hangok, ott Andalúziában  szépen ölte a futballt a Manchester. Azért fájó ez a United szurkolóknak, és nekünk semleges nézőknek is, mert ennél ez a keret sokkal többre lenne képes. Az eredményekkel nincs baj, de a mutatott játék nem mindig közönségbarát. Itt a sansz, hogy egy megtépázott ellenféllel szemben a United ezúttal a szépségre is ügyeljen.

Ősszel hazai pályán 4-0-ra nyertek a Vörös Ördögök, Mata már a 3. percben megszerezte a vezetést, onnantól pedig nem volt kérdés a győzelem és a United-dominancia. Hétfőn is manchesteri fölényt várunk, méghozzá nagyot. Ez vélhetően gólokban is meg fog mutatkozni, mert egyrészt kell a három pont, másrészt kell az önbizalom is. Hiába próbálják ezek a profik kizárni a külvilágot, nem foglalkozni a kritikusokkal, trollokkal, de azért mélyen legbelül tudják Alexis Sanchezék, hogy néha jó lenne játszani egy kis örömfocit, nem csak gépiesen 1-0-ra menni.

Összehasonlítani a két keretet egyébként is fölösleges, de így, hogy a hazai együttesnél nincs Wickham, valamint nincs Cabaye és Zaha, totálisan sablonos focit várhatunk. Ha a Crystal Palace labdát szerez, ráíveli majd Bentekére, akire mindig minimum két védő jut majd. Kilátástalan a hazai együttes helyzete. Még úgy is, hogy Ibrahimovic mellett négy sérültje a Unitednek is van, de ilyen minőségű és mennyiségű keret esetében ez nem számít.

Szép szorzót kapunk a Manchester United győzelmére

A vendég-győzelem 1.53-as szorzója szinte már gyanúsan magas az előzmények ismeretében. Ugyanakkor a United nem nagyon bundázhat, hisz a top4-es pozíció még nincs biztosítva, aztán hétvégén a Liverpool ellen nem garantált a pontszerzés sem, ráadásul ott Mourinho mester vélhetően több kulcsjátékosát pihenteti majd a Sevilla elleni BL-visszavágó miatt. A tippünk tehát Manchester-győzelem (1.53, sportingbet), és az, hogy a United most minimum három gólig jut (3.20, sportingbet). Ősszel otthon a Vörös Ördögök 4-0-ra győztek, most idegenben is lőhetnek legalább hármat. Tartalékos, kevésbé összeszokott felállásban játszik az ellenfél, amely amúgy sem a United kategóriája. Pogbáék zsebre teszik a három pontot, és valószínű, hogy a Palace most nem ússza meg 1-0-lal, mint legutóbb a Tottenham ellen.

Címkék: sportfogadás, tipp,