Titkos megállapodás Neymar átigazolása előtt

2014-01-29
Neymart már 2011-ben lefoglalózta tízmillió euróval az FC Barcelona.

 

Annak ellenére, hogy Neymar csak tavaly nyáron szerződött az FC Barcelonához, a katalán klub már 2011-ben tízmillió eurós „foglalót” tett le a fiatal brazil futballistáért. Erről a válogatott támadó édesapja, egyben menedzsere beszélt keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy szeretné, ha fiának a brazíliai világbajnokság előtt nem kellene a futballon kívül mással foglalkoznia.

 

Neymar tavalyi átigazolásának tisztázására a Barcelona egyik klubtagja, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell elnököt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a csatárért.

 

Az ügy folyományaként Rosell múlt csütörtökön lemondott posztjáról, helyét pedig Josep Bartomeu alelnök vette át.

 

Neymar apja elmondta, a katalánokkal a 2011 decemberében lejátszott klubvilágbajnoki döntő előtt állapodtak meg az előlegről, ekkor fia még az ellenfélnél, a Santosban szerepelt, a finálét a Barca 4-0-ra nyerte.

 

Hozzátette: a megállapodás szerint amennyiben a játékos mégsem a Barcelonát választotta volna, akkor a tízmillió eurót természetesen vissza kellett volna fizetniük. A garanciára azért volt szükségük, mert abban az időszakban jobbnál jobb ajánlatokkal bombázták fiát.

 

Neymart a Barcelona bejelentése szerint 57 millió euróért szerezte meg a Barcelona, a játékos menedzsmentje a foglalóval együtt 40 millió, klubja pedig 17 millió euróval gazdagodott.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,