Tippmix tippek: Főszerepben a világbajnokság

2014-06-18
Az első körben felmértük a terepet. Láttunk minden csapatot a VB-n, most itt az ideje, hogy megpróbáljunk egy kis pénzt csinálni a meccsekből!

164 V Ausztrália - Hollandia

Tipp: 2.5 gól felett @ 1.50

Szárnyalnak a hollandok. Persze minden meccs más, de most 4-5 méterrel a föld felett járnak. Lefocizták a világbajnokot, ráadásul hátrányból jöttek vissza. Most papíron könnyebb meccs jön, illene 3-4 gólt összehozni ma is. FIFA torna esetében a gólkülönbség számít, szóval ha Robbenék ma is nyernek -ami valószínű-, és lőnek 3-4 gólt, akkor bőven pluszban lesz a csapat gólkülönbsége. Márpedig 6 ponttal és +7-es gólkülönbséggel kiesni már nem lehet ebből a csoportból.

Robben és van Persie akár gólkirály is lehet, ma mindkét játékosnak esélye van, hogy akár egy újabb duplát összehozzon, vagy lekopírozza Müller mesterhármasát. Földön verhetőek az ausztrálok, aztán ki tudja, amíg Cahill a pályán van, a Socceros is betalálhat. Ausztrália leginkább pontrúgások után lehet veszélyes, de a papírforma szerint a három gólt az Oranjének össze kéne hozni.

 

191 V Spanyolország - Chíle

Tipp: a mérkőzésen 4.5-nél több sárga lap lesz @ 2.10

Nagy a tét, hibázni senki sem szeretne. A spanyol válogatott nagyon kikapott Hollandia ellen, most össze kell kapniuk magukat, és mindenképp nyerni, hisz elúszhat a továbbjutás már ma. Kikapni semmiképp sem szabad, ugyanakkor kérdéses, hogy mennyire frusztráltak a spanylok valójában. Casillas terített betli volt, de Pique és Ramos sem úgy játszott, ahogy világbajnokhoz illik. Chíle kontrákra rendezkedik majd be, aztán ha Alexis Sanchez elindul, vagy Vidal a szélen, akkor igencsak nehéz megállítani szabályosan. Aztán fordítva is igaz. Ha a spanyol csapat felpörgeti a játékát, és nem az unalmas tiki-takát fogja játszani, a gyors ütemváltások magukkal hozzák majd a chilei szabálytalankodásokat. Aztán amikor Iniestát 5 percebn belül harmadjára vágják fel Silváék, Mark Geiger spori nem fog habozni, felmutatja a jogos lapokat. Feszült találkozó lesz, ráadásul a chilei csapatban többen csapattársuk ellen játszanak. Vargas és Alexis is a Primerában keresi kenyerét, de Medel is volt a Sevilla játékosa, és bizony ritkán fogta vissza magát.

 

193 V Kamerun - Horvátország

Tipp: Horvátország nyer @ 1.54

Ezt a tippet nem kell sokat magyarázni. Horvátország a nyitómeccsen is jól játszott, megvoltak a helyzetek, csak kimaradtak. Aztán ki tudja, ha a japán spori nem fújja be a braziloknak azt a kamubüntetőt, talán marad is a döntetlen.

Kamerun viszont csalódást okozott mindenkinek. Egy normális akció nem sok, annyit nem dolgoztak ki Mexikó ellen. Szégyen volt a csapat, ráadásul a hírek szerint Eto'o megsérült, így a kameruniak élő legendája ma valószínűleg nem játszik. Vagy ha igen, akkor sérülten...

Horvátország kemény, Modric és Rakitic révén pedig van két olyan irányítójuk, amilyen egész Kamerunban nincs. Az afrikai csapat játéka nem létezik, nem nagyon lehetett érteni, mit akarnak játszani Mexikó ellen. Az el Tri pedig a széleken rendre megbontotta a kameruni védelmet, és azt a meccset vélhetően a horvátoknak is levetítették. Sőt emlékezzünk vissza, ha dos Santos két gólját nem érvénytelenítik les címén, laza 3-0-ra kap ki Kamerun. Ráadásul amíg a kameruni csapatból Eto'o kidőlt, a horvátoknál visszatér Mandzukic, aki a brazilok ellen eltiltása miatt nem léphetett pályára. Sokkal jobb a horvát csapat, megszerzik első pontjaikat Rakiticék!

 

Címkék: sportfogadás, tippmix,