Tippmix a pad alatt

2012-04-11
A középiskolások már nem csak a közösségi oldalakat nézegetik vagy emaileznek a óra közben, hanem szerencsejátékokat játszanak.


A tizennégy-tizennyolc éves korosztály újfajta „őrülete” a szerencsejátéknak ez a fajtája. Számtalan sportmérkőzésre – kézilabda, foci, jégkorong, de akár tenisz vagy kosármeccsre – lehet fogadni, és hogy nyertek-e vagy vesztettek, huszonnégy órán belül kiderül. Néhány száz forinttal több ezer vagy több tízezer forintot is nyerhetnek, miközben a bukás mértéke nem túl nagy, hisz a befektetett tőke viszonylag alacsony. Pszichológusok és iskolapedagógusok arra figyelmeztetnek: ez a korosztály eleve veszélyeztetett, a sikert azonnal várja, a kudarcot nehezen tudja feldolgozni, a szerencsejáték pedig rombolja a személyiségüket, és függőséghez, szenvedélybetegséghez is vezethet.


A nol.hu újságírója egy jó hírű budapesti középiskolában járt, ahol  osztályfőnöki órán Majoros Márta szociálpszichológus, a Szerencsés Segítség Alapítvány munkatársaként a szerencsejátékok és a kóros internethasználat hatásaira próbálta meg felhívni a tizenhat-tizenhét éves diákok figyelmét.


A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.