Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers: A play off a tét!

2018-03-20
Az NBA alapszakaszából csapattól függően 10-12 mérkőzés van hátra. A Nyugati Konferenciában a Minnesota jelenleg rájátszást érő helyen áll (8.), de a Clippers (9.) és a Nuggets (10.) is beelőzheti.

Minnesota Timberwolves - L. A. Clippers: Cél a győzelem mindkét oldalon

Online sportfogadás tipp: Timberwolves győzelem

Unibet odds: 1.62

Kezdés: 03.21. 01:00

 

Az NBA alapszakasza sok csapatnak szükséges rossz. A legjobbak, -gondolunk itt a Golden State vagy a Houston csapataira nyugatról- már nem teszik oda magukat 100 %-osan, próbálnak minél több energiát megspórolni a rájátszásra. A Warriors például az utolsó három meccséből kettőt is elveszített, de aligha izgatják magukat miatta az aranypartiak. Vannak csapatok, melyeknek célja minél több vereséget összegyűjteni, hisz a play off-ba nem tudnak bekerülni, így rámennek arra, hogy jó pozícióban draftoljanak. Az ún. tankoló csapatokból is van bőven a ligában...

A harmadik kategóriába tartoznak azok a csapatok, mint a Clippers és a Timberwolves. Ezeknek az együtteseknek már korábban kezdődik a rájátszás, hisz az alapszakasz végén hasonlóan éles találkozókat játszanak, mint a play offban szokás. Igazi ki-ki meccsek, ahol kizárt az alibizés. Teljesen mindegy, hogy milyen játékkal, de meccseket kell nyerni.

A Minnesota jelenleg nyugaton a 8. pozícióban található, ez a 8. hely még rájátszást ér. A Clippers viszont a 9. pozíciójával nem lehet túl boldog, mert ha itt zár, esetleg lejjebb csúszik, akkor az LA-nek véget érne az idény. Jó hír, hogy van még 13 meccsük a 82-ből, egy jó hajrával oda lehet érni a legjobb nyolcba.

 

Towns (32) és Gibson (67) jó játékára szükség lesz a Clippers ellen is (fotó: wikimedia)

 

Az esélyek

A 'wolves győzelmére a legtöbb fogadóiroda 1.62-es szorzót kínál. Az unibetnél is 1.62-es oddson fogadhatunk rá, de könnyen lehet, hogy nem sokáig. Esésnek indulhat a szorzó, még annak ellenére is, hogy a hazai csapat négy nap alatt a harmadik meccsére készül. Még annak ellenére is, hogy ezen hármas 'csomag' előző két találkozóját elveszítette. Viszont a Clippers sem teljesített jobban, Williamsék a Portland-Houston-Oklahoma hármas ellen nem tudtak bravúrt végrehajtani.

Miért fogadjunk a Minnesotára?

Azért, mert jobb csapat. Azért, mert amíg hazai oldalon csak Butler sérült, addig a Clippersnél Avery Bradley és Patrick Beverley is egész idényre kidőlt, de Gallinari sem játszhat, továbbá Tyronne Wallace játéka is kérdéses. Az egészséges játékosok teljesítménye hullámzó, így nem lesz könnyű kivívni a rájátszást.

Erős érv a Timberwolves mellett, hogy a két együttes utolsó 5 összecsapását kivétel nélkül a Minnesota nyerte. Legutóbb a Staplesben, azaz idegenben nyert a 'wolves a 40 pontig jutó Wiggins vezérletével. Összesen 126 pontot ért el a Minnesota, nem volt negyed, ahol 30 pont alatt termeltek a srácok. Teague és Wiggins párosa 70 pontot tett a közösbe, és Butler már ott sem játszott.

Ami tény, hogy legutóbb még a Griffin-féle Clippers ellen lépett pályára és nyert a 'wolves, ráadásul DeAndré Jordan sem volt ott. De Jordanre van orvosság, kintről pedig Teague mellett Crawford is képes 20-30 pontot termelni, de még Towns, a center is bátran eldobja a triplát, ha üresen hagyják, így a palánk alól Jordant ki lehet csalogatni, Towns például a Washington ellen három triplából hármat tett a helyére. Pár napja a Minnesota megverte a bajnok Golden State csapatát, legyőzte a Washingtont is, szóval ebben az együttesben potenciál, a hazai pályás meccseiket pedig kettőzött erővel vívják meg.

'Lefagyhat' a Clippers

Ami pedig még faktor lehet, hogy Minnesota nem épp az USA legmelegebb környéke, míg LA azért picit más klíma. Minnesotában még bőven mínuszok röpködnek, Kaliforniában azért 15-20 Celsius fokot mérnek nagyjából. Tény, hogy az arénában ebből vajmi keveset érezni, de jelentősége ilyen apró momentumoknak is lehet. Pár éve például Atlantában utáltak játszani az ellenfelek, mert már-már bosszantóan hideg volt a csarnokban, amihez persze a hazaiak hozzászoktak, de a vendég-csapatok ennek nem igazán örültek. Egyébként valószínűleg az sem véletlen, hogy a másik Los Angeles-i csapat, a Lakers is 2015-ben tudott nyerni Minnesotában utoljára, azóta sorozatban 5 meccset veszített a Target Centerben.

Kulcsmeccs a rájátszás szempontjából, és nagy előny a Minnesotának, hogy ezt otthon, hazai környezetben vívhatja meg. Ha a 'wolves nyer, akkor 41 győzelme lesz, míg a Clippers marad 37 győzelemnél, ami a bajnokság ezen szakaszában szinte behozhatatlan hátrány.

Címkék: sportfogadás, tipp,