Távirányítóval kikapcsolható nyerőgépet foglalt le a NAV

2013-04-15
Nem volt szerencséje annak a vállalkozónak, aki engedély nélkül, pénznyerő automatát helyezett ki a sörözőjében Mohácson – közölte a NAV.

 

A NAV Baranya Megyei pénzügyőrei az elmúlt napokban egy mohácsi sörözőben végzett ellenőrzésük során engedély nélküli játékgépet találtak, amelyen az ellenőrzés időpontjában pénznyerő játék üzemelt. Az engedély nélküli szerencsejáték folytatására alkalmas eszközt a kiszolgálópultból, távirányítással, egyetlen gombnyomással ki lehetett kapcsolni, hogy az esetleges ellenőrzéskor a hatóság eljáró tagjai ne észleljék a játékgép működését.

 

Az engedély nélküli berendezést a NAV Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya lefoglalta és engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt eljárást indított. Az engedély nélküli szerencsejáték szervezés, illetve az ehhez kapcsolódó közvetítő tevékenység esetén 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírság kiszabásának van helye, illetve az üzemeltetéssel érintett üzlet bezáratása legalább 30, ismételt jogsértés esetén legalább 90 nap időtartamra kezdeményezhető az illetékes jegyző előtt. Ezen felül a NAV feljelentést tesz a Rendőrség felé tiltott szerencsejáték szervezése bűncselekmény elkövetése miatt.

 

Forrás: PécsMa

 
Címkék: nyerőgép,