Szilágyi Áron ezüstérmes Chicagóban

2013-05-05
Szilágyi Áron a múlt héten Athénban aratott diadala után a második helyen végzett a férfi kardozók chicagói Világkupa-versenyén.    Az olimpiai bajnok vívó ezúttal is - ahogy az év során eddig mindig - egyedül jutott el a végső küzdelmekig a magyarok közül, pedig most a férfiak mellett a nők is versenyeztek.
    Szilágyi a 64-es tábla első fordulójában 15-8-ra verte a kanadai Fares Arfát, majd a következő körben 15-10-re az orosz Kamil Ibragimovot, a nyolcaddöntőben pedig 15-12-re a fehérorosz Aliakszandr Bujkevicset.     A negyeddöntőben az amerikai Daryl Homeren jutott túl 15-8-cal, a fináléba kerülésért az olasz Luigie Samelét győzte le 15-12-re. A döntőben aztán az erdélyi származású, német színekben versenyző Szabó Mátyástól 15-14-re kikapott, mégpedig a hazai szövetség beszámolója szerint úgy, hogy már 14-10-re vezetett, és ellenfele innen fordított.
    A jelenlegi legjobb magyar kardvívó az idei Világkupákon három bronzérmet szerzett, majd az ötödik helyen végzett, és azután következett az athéni győzelem, most pedig a chicagói ezüstérem.

Forrás: MTI
   

Címkék: vívás,