Szerencsejáték oldalakon ütik el az időt a honatyák a brit parlamentben

2014-07-03
A napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint az unatkozó képviselők a tavalyi évben 4 milliószor jelentkeztek be különböző szerencsejáték és játék oldalakra a brit parlamentből!

 

A honatyák által legnépszerűbb oldalak között megtalálhatjuk a virtuális focibajnokságokat és különböző kvízeket kínáló sporcle.com-ot, valamint a wizards.com-ot is, mely egy sárkányos szerepjáték :D

 

Az információ szabad áramlásáról szóló brit törvényre hivatkozva kikért adatokból az is kiderült, hogy az i-am-bored.com (azaz unatkozom.com) elnevezésű műveltségi vetélkedő oldalt 19.345 alkalommal keresték fel a Westminster-palota számítógépeiről.

 

A brit politikusok úgy látszik szeretnek kertészkedni is (még ha csak virtuálisan is), hiszen egy év alatt 25.779-szer látogatták meg a freefarmgame.co.uk virtuális gyümölcs- és zöldségtermesztő farmjait.

 

Az adatok szerint 2013. januárja és 2014. januárja között összesen 3.844.636 alkalommal kerestek fel valamilyen szerencsejáték vagy játékoldalt a brit parlament szerverein keresztül. A sporcle.com-ot 457.368 , a fantasy.premierleague.com-ot 86.157 alkalommal látogatták meg a képviselők.

 

Jonathan Isaby, az Adófizetők Szövetsége elnevezésű kampánycsoport vezetője szerint ez egész egyszerűen elfogadhatatlan. A Westminsterben körülbelül 5000 ember dolgozik, köztük több, mint 1000 képviselő. 

 

A Ház szóvivője persze egyből védekezni kezdett, mondván az adatokat torzíthatják a felugró hirdetések, illetve azok az oldalak, amik folyamatosan, automatikusan frissítik magukat. 

 

Persze nem csak a játékról szól az élet, így a brit honatyákat sem csak ez érdekli, hanem … a szerelem is! A tavalyi évben hét hónap alatt 52.375-szer keresték fel a parlament gépeiről az Out of Town Affairs (városon kívüli viszonyok) elnevezésű társkereső oldalt. Volt olyan hónap, hogy egy nap alatt 289-szer is ellátogattak a portálra, és ezzel jóval népszerűbb lett, mint az Államkincstár, az Igazságügyi Minisztérium és Oktatási Minisztérium hivatalos weboldalai… A nyilvánosságra került adatok szerint egyébként a 2012-13-as évben a Westminster-palota gépeiről 300 ezer alkalommal látogattak meg valamilyen pornográf oldalt…

 

Biztos érdekes lenne egy ilyen kimutatás a magyar Parlament szervereiről is!