Személyazonosság-lopással próbálta leplezni szerencsejáték veszteségeit

2014-05-09
Egy new jersey-i nőt azzal vádolnak, hogy személyazonosság-lopás áldozatának állította be magát, hogy így leplezze az online szerencsejáték oldalakon begyűjtött több, mint 2 millió forintnyi veszteségét.

 

A New Jersey rendőrség januárban kezdte el kivizsgálni a 31 éves Diana Zolla panaszát, melyben azt állította, hogy valaki az ő leánykori nevét felhasználva nyitott online szerencsejáték számlát. Zolla a nyomozás alatt végig kitartott amellett, hogy személyazonosságát ellopták, és ragaszkodott hozzá, hogy a 9.565 dollárnyi szerencsejáték költség, mely a bankszámláján jelent meg, nem az övé.

 

Miután a nyomozók megvizsgálták a bank, az online szerencsejáték portál és az internetszolgáltató adatait, arra a megállapításra jutottak, hogy Zolla nyitotta meg a szerencsejáték számlát, és vádat emeltek ellene az Atlantic Megyei Legfelsőbb Bíróságon lopással kapcsolatos megtévesztés miatt.

 

„Azok az emberek, akik online szerencsejátékokat játszanak, hajlamosak lehetnek arra, hogy személyazonosság-lopással kapcsolatos vádat fabrikáljanak, hogy így kerüljék el fizetési kötelezettségüket.” - mondta Rick Fuentes ezredes, a New Jersey állami rendőrség felügyelője. "Ez a bűncselekmény csak még rosszabbá tesz egy egyébként is rossz helyzetet."

 

A rendőrség által kiadott közlemény szerint New Jersey-ben eddig összesen 291.625 online szerencsejáték számlát nyitottak meg mióta 2013. novemberében legalizálták az online szerencsejátékokat az államban. Az ottani szerencsejátékok felügyelet adatai szerint a szektor folyamatosan növekszik, februárról márciusra 17 százalékkal növekedett az online szerencsejáték fiókok száma.

 

A Szerencsejáték Felügyelet igazgatója, David Rebuck által kiadott közlemény szerint a hivatal továbbra is együttműködik a rendőrséggel, hogy elejét vegyék a csalásoknak, és „növeljék a bizalmat az online szerencsejátékokkal szemben. Gondosan kivizsgáljuk a gyanús tranzakciókat, és, ahogyan ez az eset is mutatja, a new jersey-i kaszinók nem fogják tolerálni a csalási kísérleteket.”