Sportfogadás tippek: Wolfsburg - Mainz

2016-10-02
Könnyen a Bundesliga aktuális fordulójának legjobb meccse lehet a Wolfsburg és a Mainz összecsapása. Nézzük is, hogy miért!

Wolfsburg - Mainz

Online sportfogadási tipp: 2.5 gól felett

Bet365 odds: 1.65

Tippmix odds: 1.55

Kezdés: vasárnap 15:30

 

A Wolfsburg remek rajt után két nagyon kínos vereségbe futott be az előző két körben. A BVB ellen otthon kapott ki a Wolfi 5-1-re, de talán még ennél is fájóbb volt a gyengécske Werder elleni 2-1-es zakó. Kisiklott a VfL-vonat, nem harapnak a farkasok. Mario Gomez 5 forduló után még rúgott gól nélkül áll, pedig nem ezért igazolták.

A Mainz sem áll túl jól ebben a bajnokságban eddig, hisz csak a 11. helyen áll, de egy nagyobb arányú mai siker esetén azért 4-5 helyet is ugorhat előre a mai nap után. Egyébként a Mainz egész fura szezont fut eddig, hisz azt szoktuk meg a Mainz 05-tól, hogy otthon szerzik pontjaik nagy százalékát, aztán idén idegenben tűnik acélosabbnak a csapat. A BVB-tól kikaptak ugyan a mainziak, de nyertek legutóbb az EL-ben is a Qabala otthonában, és az FCA-t, valamint a Werdert is legyűrték idegenben. Ha a kupameccset is számoljuk, öt idegenbeli tétmeccs alatt 12 gólt lőtt a Mainz, legalább négyszer minimum két gólig jutottak de Blasisék.

Hogy a Mainz nyereget idegenben, egyértelműen a remek kontráknak tudható be, elöl van 4-5 kreatív, sokat futó, gyorsan futó, ésszel játsszó, kreatív játékos. De Blasis, Muto, Cordoba, Malli és a többiek ezekkel a kontrákkal idegenben ki tudnak végezni akár egy gödörben lévő Wolfsburgot is. Mert a VfL az első pár meccsen megőrizte kapuját a góltól, nem látszott Naldo és Dante hiánya, ám a BVB-től kapott 5 dugó, majd a gyengécske Brémtól kapott dupla is jelzi, hogy az a védekezés nagyon nincs egyben.

Hogy a Mainz együttesétől nem állnak távol a gólzáporos meccsek, azt jól mutatja az idei öt bajnoki végeredménye: 2-1, 4-4, 1-3, 1-2 és 2-3. Ez 23 gól, átlagban 4.6 meccsenként. Magyarul ma elég egy 'átlagos meccs' a Mainztól, és akkor már nem panaszkodhatunk. De bízhatunk benne, hogy az átlagostól jobb meccs lesz, és jól megszórják majd egymást a felek. A nagy számok törvénye alapján pedig előbb-utóbb tényleg betalál majd Mario Gomez is.

Tipp: 2-2, de ha jól sáfárkodnak a csapatok a ziccerekkel, lehet ez egy igazán őrült meccs még több góllal!

Wolfsburg: Casteels - Träsch, Bruma, Knoche, Horn - Arnold, Gerhardt - Blaszczykowski, Draxler, D. Caligiuri - Gomez
Mainz: Lössl - Donati, Bell, Bungert, Bussmann - F. Frei, Gbamin - Clemens, Malli, Öztunali - Cordoba
 
Címkék: sportfogadás, tipp,