Sportfogadás tippek: Vitesse - Ajax

2013-01-31
Egy hely kiadó még a Holland Kupa elődöntőjébe, melyért a Vitesse és az Ajax fog megküzdeni csütörtök este. Igazi parázs hangulatú meccsre számíthatunk, miután kevesebb, mint egy hete is megmérkőztek egymással.

Vitesse - Ajax

Kezdés: ma 20:45-től
Tipp: Ajax jut tovább
Odds: 1.50
bet365

Azon a bizonyos vasárnapi mérkőzésen az Ajax két távoli bombának köszönhetően 2-0-ás előnybe került, de a hazaiak nem adták fel és mindössze 13 percre volt szükségük, hogy három gólt rámoljanak. Az amsterdamiak védelme csúnyán leszerepelt, és abban biztosak lehetünk, hogy Frank de Boer alapos fejmosást tartott a mérkőzés után. Így, hogy kikaptak három pontra lemaradtak a listavezető PSV-től, de mivel rettentően szoros a bajnokság, ezért ennek a könnyen elherdált három pontnak nagy szerepe lehet még a végén. A Vitesse az idei szezon pozitív meglepetése, és egyelőre ott tudnak maradni a nagyok mögött, így ha nem fogynak el a hajrára, akkor egy igen előkelő helyezés néz ki számukra.

A kupában eddig mindkét csapat nagy magabiztossággal vette az akadályokat. A Vitesse a Gemert otthonában kezdett és könnyed 3-0-ra nyert, majd otthon verték a Staphorst 4-0-ra és legutóbb 10-1-re ütötték ki az ADO-t. Az Ajaxnak nehezebb dolga volt, hisz ők két elsőosztályú csapattal is játszottak, ráadásul idegenben. Az Utrechtet és a Groningent is 3-0-ra verték, míg az ONS Sneek megúszta 2-0-al.

Nem valószínű, hogy de Boer tartalékolni fog, hisz a legutóbbi kupa meccsen is erős csapattal álltak ki, a Vitesse pedig jóval komolyabb erőt képvisel, mint mondjuk a Groningen. A Poulsen, Schöne, Eriksen, Fischer dán különítmény vélhetően játszani fog, utóbbi kettő egyébként remek formának örvend, de Poulsen és Schöne játékára sem lehet panasz. Az előretolt ék szerepét ezúttal is de Jong töltheti majd be. Fred Rutten a Vitesse edzője nincs könnyű helyzetben, hisz csapata legjobb támadóját, Bonyt nélkülöznie kell, aki az Afrika Kupán Elefántcsontpart együttesét erősíti. Bony a 16 találatával vezeti a góllövőlistát, és ő tipikusan az a csatár aki magának is megtudja teremteni a helyzetet. Persze nélküle is nyertek a hétvégén, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az Ajax már 2-0-ra ment, és még egyszer nem lesz olyan átjáróház az amsterdami védelem. Bonyval a soraiban más lenne a helyzet, nélküle egyértelműen esélytelenebbek, és várhatóan az Ajax piszkosul felszívja magát, és visszavágnak a vasárnapi vereségért.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,