Sportfogadás tippek: Tour de France Stage 6

2013-07-04
A Tour hatodik szakasza ismét a sprintereké lehet! Valószínűleg a szökevény csoportnak hasonlóan a tegnapi nincs esélyük a hazaérésre, hisz szinte minden olyan csapatnak hiányérzete lehet, ahol van egy jó sprinter.

Tour de France -6. szakasz

Tipp: Cavendish nyer

Odds: 1.72

Bet365

Fogadható: 13:20-ig (de az élő kínálatban is kinn lesz, tehát nem kell aggódni, aki lekésik róla)

 

Cavendish a legnagyobb esélyes a bukiknál a mai napra, de nem is véletlen. Tegnap olyan simán nyerte a sprintet, hogy az valami elképesztő volt. Ilyen sprintbefutóknál ha valaki egy kerék különbséggel nyer, már simának nevezhető, de Cave kb a bicóval nyert...

Legnagyobb csalódást egyértelműen Greipel okozta, sokan várták a győzelmét a Lotto kerekesének. Ott is volt a végén, ám erőből ledurrantották hárman is. Hogy Cave megverte, az még belefér, de hogy Sagan és Boasson Hagen is befért elé, az ciki.

Ami még elég fura volt tegnap, az az, hogy nem alakultak ki igazi vonatok. Egyik sprinter sem kapta meg az a klasszikus felvezetést, amit megszokhattunk, bár az is igaz, hogy a befutó előtt volt két nehéz kanyar, amit azért nem volt könnyű abszolválni úgy, hogy két-három vonat is elférjen egymás mellett.

Cavendish erőből megoldotta, bár ha van csapat, amely jól dolgozott, az pont az Omega. Sem Sagan Cannondale-je, sem a Lotto nem képes egy normális felvezetésre, így a tippünk ma is Cavendish győzelem.

Eleve ő a pontversenyben le van maradva Sagan mögött, kellenek neki a pontok az ehhez hasonló szakaszokon. Sagannal nem nagyon kell számolni, neki akkor van esélye Cave ellen, ha emelkedik az út a befutónál. Erről ma szó nincs az utolsó km-en. Kittelt emlegetik sokan, de ő az első szakaszt úgy nyerte, hogy egyetlen komoly sprinter riválisa sem maradt bukás miatt.

Goss, Bouhanni, Kristoff, Degenkolb szintén nem Cavendish szintje, így marad Greipel. Őt viszont tegnap nagyon csúnyán elverte Cave, és sokat mondó, hogy még Boasson Hagen is lenyomta őt.

Nem valószínű, hogy ma Cavendish-t mezőnyhajrá esetén valaki is megverné. Egész idényben formában van, a Giro-n is bizonyította, hogy nem nagyon lehet őt elverni a sprinteknél. De tényleg az év elejétől látszott rajta, hogy most nagyon egyben van. Korábbi években rendre kis súlyfölöslege volt a szezon elején, most ennek sem volt nyoma. Cave formában van, és bárki bármit mond, megnyeri a szakaszt.

 

Egyébként aki követi a Tour-t évről évre, tendencia, hogy a verseny elején még ilyen 1.80-2.00 közeli szorzókat kínálnak Cave győzelmére, aztán ahogy húzza befelé a szakszgyőzelmeket, már egyre csökken a szorzó, az utolsó szakaszra, Párizsra majd kapunk ilyen 1.30-at rá, és az a fura, még abban is érték van. Sík szakaszon sprintbefutóknál őt nem lehet megverni! Na jó, 10-ből 9-szer nem :D

Cave ma is nyerni fog, és még jobban feljön Sagan nyakára a pontversenyben!

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,