Sportfogadás tippek: Sevilla - Molde

2016-02-18
A Sevilla igazi kupa-specialista csapattá vált az elmúlt években, és idén is nyerhet még akár két kupát is. Otthon a Barcával döntőzik majd a Király Kupa fináléjában, és ugye áll még az EL-ben, így esélye van a címvédésre!

Sevilla CF - Molde

Tipp: Sevilla -1.5 gól

Odds: 1.50

Iroda: bet365

Kezdés: csütörtök, 19:00

 

Bármilyen kupasorozatról legyen szó, a Sevillát komolyan kell venni. Ha még az EL elődjét is nézzük, a Sevilla ott is kétszer tudott nyerni még a Luis Fabiano-érában. Aztán az EL-ben is folytatta a hagyományokat, nem kell messzire menni, a két legutóbbi Európa Liga kiírást a Sevilla CF nyerte meg.

Az Európa Liga egyébként is a spanyol-portugál csapatok terepe, még nem volt olyan döntő, ahol legalább egy spanyol vagy portugál csapat ne lett volna.

A Sevilla eleve jobb csapat, hazai pályán játszik, játékban, van, ráadásul jó formában van. Az andalúz együttes nem igazán kezdte jól a szezont, idegenben nem nagyon tudott nyerni, de az 5. helyen áll a Primerában, és minden esélye megmaradt, hogy jövőre a BL-ben induljon. Van egy két sérült, de ilyen mély keretnél ezt említeni is kár!

A Molde legutóbb tavaly decemberben játszott tétmeccset, de az sem volt már igazi tétmeccs, hisz az említett Ajax elleni EL összecsapás már a norvég csapat szempontjából nem számított. Utolsó bajnokiját még november elején nyomta le a Molde, szóval legóvatosabb megközelítés szerint is nyudgondtan mondhatjuk, három bő hónap óta nem játszott éles meccset.

Barátságos, felkészülési találkozókkal próbálták felhozni a játékosokat olyan szintre, hogy legyen esélyük a Sevilla ellen, de nem kell nagy jóstehetség hozzá, ez igen egyértelmű találkozó lesz. Az andalúzok célja a mai összecsapáson, hogy megsemmisítsék az ellenfelet, és 3-4 gólos előny tudatában utazzanak majd a messzi északra, Norvégiába. Azért az nem lesz majd kellemes, amikor a meleg Andalúzából átruccannak Norvégiába. A Sevillának már az sem szokott ízleni, amikor a baszk csapatokhoz utaznak, ahhoz képest Norvégia a világvége...

Egyébként még egy kis stat, ami a tipp mellett szól: A Sevilla utolsó 13 hazai tétmeccsét kivétel nélkül behúzta, ezek közül 9 olyan volt, ahol minimum két góllal sikerült nyerni!

Emery fiai ma erőt demonstrálnak, és van még egy dolog, ami miatt ezt a párharcot ma el kell dönteni. A visszavágó február 25-én lesz, rá három napra pedig jön a Barcelona-Sevilla bajnoki. Nem ártana, ha 3-4 gólos előny tudatában Norvégiában több kulcsjátékos pihenni tudna a Barca elleni bajnoki előtt, Isten bocsá' ki is hagyná a norvég kirándulást.

Tippünk a mai Sevilla-Molde meccsre 4-0

Címkék: sportfogadás, tipp,