Sportfogadás tippek: PSG (női) - Montpellier (női)

2015-09-13
A hét utolsó napján napján Franciaországba látogatunk. A PSG a Montpellier csapatával találkozik, méghozzá a francia női élvonalban.

PSG - Montpellier

Tipp: PSG

Odds: 1.66

Kezdés: vasárnap 15:00

 

A PSG együttese komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A Lyon egyeduralmát még nem sikerült megtörni, de ami késik... A legutóbbi BL-kiírásban viszont már elverte két-meccses párharc során a párizsi együttes a rivális Lyon-t, szóval könnyen lehet, hogy előbb-utóbb sikerül begyűjteni a bajnoki címet is.

Az előző idényben a BL-ben döntőzni tudott a PSG női csapata, szóval nem egy gyenge társaságról van szó. Erős a keret, egyértelmű cél a bajnoki cím. Német, svéd és brazil légiósok erősítik a PSG keretét, de akad itt nyolc olyan francia játékos is, aki bemutatkozott a francia nemzeti válogatottban. Georges, Boulleau és Dellanoy pl. a francia válogatottnak is tagja, nem kicsit összeszokott ez a védelem. Szinte borítékolható volt, hogy a Rodez és Soyaux elleni bajnokikon nem gólt a PSG.

A védelem tehát egyben van, elöl pedig ott lesz Mittag, aki a legutóbbi VB-n is termelte a gólokat. Asllani, aki előkészítésben jeleskedik elsősorban, és Delie, a francia válogatott talán leggólérzékenyebb támadója.

A Montpellier sem rossz csapat, de nem olyan jó, mint a PSG. Tény, hogy az első két bajnokiját magabiztosan nyerte (7-0 és 3-0), de a PSG azért más kategória, mint a Nimes vagy a Guingamp. Távozott többek közt Makanza, és távozott Lavoguez is, aki a csapat esze, motorja volt. Lavoguez az utánpótlás csapatokban szinte mindent megnyert, amit lehetett, nyáron a felnőtt csapatban is játszott a VB-n. Sajnos leginkább a sorsdöntő, elhibázott büntetője marad meg bennünk, de ettől függetlenül remek labdarúgó. Aztán a férfi labdarúgók között hány olyan spíler van, akinek emlékszünk kulcsszituációban elkövetett elhibázott büntetőre Beckhamtől Baggión át Terry-ig. Lavoguez hiánya az első két bajnokin még nem mutatkozott, de vasárnap már fog. Ez a PSG hazai pályán 3-4 gólt is lőhet a Montpellier ellen,  és hiába tűnik így is erősnek a Montpellier hátsó sora, itt a kulcs az lesz, hogy a Montpellier védelme van igazán tesztelve lesz. Amíg az első két bajnokin szinte csak a támadásra kellett koncentrálni, itt bizony védekezni is kell majd. Márpedig ha a két együttes védelmét összehasonlítjuk, hát nem picit jobb a PSG. Többek közt ez is dönthet.

Címkék: sportfogadás, tipp,