Sportfogadás tippek: Olaszország - Finnország

2013-07-10
Ma kezdődik a 2013-as női EB Svédországban. Este a hazaiak is pályára lépnek a dánok ellen, mi viszont az olasz-finn nyitómeccsel foglalkozunk!

Olaszország - Finnország

Tipp: 2.5 gól alatt

Odds: 1.80

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:00

 

Az 'A' csoportban egyértelműen a svédek a favoritok, de a dán-finn-olasz trió közül bármelyik továbbléphet! A bukik a finneket kicsit outsiderként kezelik, de benne van, hogy kijön nekik a lépés valamelyik meccsen.

Olaszország-Finnország mérkőzés nyitja tehát az EB-t, ez amolyan bemelegítő találkozó. Óriási meglepetés lenne, ha e két csapat közül bármelyik is mondjuk a négy közé kerülne. Mi a bukikkal ellentétben kevés gólt várunk, és el is mondjuk, hogy miért!

Leginkább azért, mert Olaszország a selejtezők során egyetlen gólt sem kapott a 10 lejátszott meccse alatt! Macedóniát kétszer is megszórták, de egyébként védekezésüknek köszönhetik, hogy kijutottak az EB-re csoportelsőként. Oroszországot oda-vissza 2-0-ra verték, és a lengyel-görög-bosnyák csapat is meghajolt a nagyobb tudás előtt.

Egy rutinos csapat az olasz, már-már öregnek is nevezhetnénk, ha nem hölgyekről lenne szó. Panico például a kilenc selejtezőn, amikor pályára lépett rúgott 8 gólt, mindezt 38 évesen...

Finnországnak biztosan sokan szorítanak majd, a szurkolók átugranak Svédországba bíztatni a lányokat. A finnek fiatalabbak, mint az olaszok de ez nem sokat jelent. Lehet, hogy ezeknek a csajoknak nincs annyi meccs a hátuk mögött, mint Panicoéknak, de képesek lehetnek meglepni déli ellenfelüket. Ugyanakkor ők sem fognak fejjel a falnak rohanni, náluk is elsődleges szempont lesz, hogy ne kapjanak gólt.

Sokat ők sem kaptak a selejtezők során, mindössze hármat a nyolc találkozó alatt. A fehéroroszok hazai pályán kettőt lőttek a finneknek, és egyet vágott nekik még az ukrán csapat, de ennyi.

A védekezés tehát nagyon is rendben van mindkét oldalon. Nagyon fura lenne, ha ez a két együttes gólzáporos mérkőzést játszana, pláne nem a nyitókörben!

A mi tippünk egyébként szűk olasz győzelem (1-0), vagy 0-0, esetleg 1-1. Már az is kisebbfajta csoda lenne, ha valamelyik együttes duplázni tudna.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,