Sportfogadás tippek: Montpellier - Arsenal

2012-09-18
Végre! Ma elkezdődik a Bajnokok Ligájának 2012/13-as idénye, az első fordulóban rögtön összecsap a Real Madrid a Man. Cityvel, a címvédő Chelsea pedig a Juventussal. Lesznek nagy érdeklődéssel követett meccsek, és olyanok is, amelyek ezek hátterében maradnak. A mi tippünk ma a Montpellier-Arsenal találkozóról érkezik!

Montpellier-Arsenal

Tipp: DNB Arsenal

Odds:1.50

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

A francia Ligue One 2011/12-es bajnoka a Montpellier volt. Megelőzte a Lille-t, a Lyon-t és a PSG-t, és a többi nagy nevű csapatot, így automatikusan a BL főtáblán találta magát. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a jobb játékosaokra egyből rávetették magukat a 'nagyok'. így volt ez ebben az esetben is! Több távozója is volt a Montpelliernek, de egy nevet ki kell emelni a többiek közül. Ő Olivier Giroud, a francia támadó, aki pont az Arsenalhoz igazolt 12 millió Euró ellenében. Giroudnak 222 perce van az ágyúsoknál eddig, gólt még nem szerzett új klubjában. Még...

Egyébként a hazaiak nem kezdtek jól a bajnokságban, öt forduló után a 16. helyen állnak 1-1-3-as mérleggel. Hiányzik Giroud, ez nem kétséges. A remek testfelépítésű támadó tavaly 21 gólt lőtt a Monpellier színeiben, az ő találatai hiányozni fognak.Girard mester hat támadót forgat, de az az igazság, hogy nincs Giroudhoz hasonló minőséget képviselő gólvágója a francia együttesnek, így pedig nehéz lesz a BL-ben vitézkedni.

A londoniak a 3. helyen állnak a Premier Leagueben, ami kifejezetten jó kezdésre utal. Négy forduló után is veretlenek, két győzelmük mellett két döntetlent hoztak össze. Volt egy Liverpool elleni győzelmük is, legutóbb pedig 6-1-re mosták le a Southamptont, úgy bemelegítésképp a BL-re. Gólt lőtt Gervinho (2), Walcott és Podolski, valamint a Szentek még két öngóllal járultak hozzá a hatoshoz...

Az Arsenal tehát sokkal jobba formában van, mint mai vendéglátójuk. Ők a nyáron sem tétlenkedtek, hisz leigazolták Giroud-t, aztán a szétes Malagától elhozták Cazorlát, és már régebben megegyeztek a német válogatott Podolskival is, tehát nem akármilyen játékosok érkeztek az Ágyúsokhoz. Ment Van Persie, Song, Lansbury és még páran, de ez egyáltalán nem látszik meg Wenger csapatán, sőt talán jót is tett nekik a vérfrissítés.

Ami meglepő az Arsenal esetében, az nem az, hogy 8 gólt lőttek, hanem az, hogy négy forduló után egy kapott góljuk van! Az Ágyúsok tehát nagyon stabilak hátul, ezt pedig nem lehetett túl sűrűn elmondani róluk az elmúlt években. Ha ezt a stabilitást hosszú távra tudják konzerválni, akár a bajnoki cím sem elképzelhetetlen. Négy forduló után ők kapták a legkevesebb gólt, Mertesacker, Vermaelen, Jenkinson és Gibbs nagyon jól dolgozik hátul.

A franciák tehát gyengén kezdtek, nincs meg a lendület, ami tavaly még megvolt, és nagyon beragadtak a rajtnál. ezzel szemben az Arsenal hasít a PL-ben, és a BL-ben is szeretnének minél tovább jutni.

A Montpellier 4-5-1-es felállásban lép pályára, míg az Ágyúsok 4-3-3-at játszanak, idegenben is a győzlem a cél. Az Arsenal védelmét látva idén, nehéz elképzelni, hogy Herrera egydül sokat tud hozzátenni a hazaik játékához. A vendégeknél viszont Wenger olyan szempontból van nehéz helyzetben, hogy nem nagyon tud választani, kit hagyjon ki a csapatból. Bárhogy is dönt a francia mester, nem nagyon tud mellé nyúlni.

A mi tippünk, hogy az Arsenal a BL-ben is folytatja jó sorozatát, ez a jelenlegi Montpellier nem képes őket legyőzni hazai pályán sem!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,