Sportfogadás tippek: Leverkusen - Dortmund

2015-01-31
Pénteken a Wolfsburg meglepetésre 4-1-re lenyomta a Bayernt. A München egy meccsen kapott annyi gólt, mint ősszel összesen. Ebből is látszik, hogy a Bundesben nincs lehetetlen, ritkán történik az, amit a papírforma ígér.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Tipp: 2 gól felett AH

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:30

 

Bizony-bizony, a Bundesliga tavaszi szezonja is elkezdődött, méghozzá egy ordas meglepetéssel. A Bayern megkapta a maga kijózanító pofonját, de ez aligha vigasztalja a Dortmund szurkolóit. És akkor térjünk is rá a mi meccsünkre. Szóval a BVB kieső helyen telelt, ősszel semmi sem jött össze. A felkészülés sem sikerült túl jól, sokszor szenvedett a BVB, de a felkészülési meccsekből nem lehet kiindulni. Klopp azt mondta, harapós lesz a csapata tavasszal, reméljük, hogy nem beszélt mellé. Azt is reméljük, hogy a dortmundi srácokat is zavarja, hogy a 17. helyen áll a csapat, melyben játszanak. Extrém esetben még a top4-be is be lehetne férni, azért ebben a ligában tényleg bárki megverhet bárkit, a riválisok is buknak majd meccseken bőven.

Igen ám, de a BVB-nél most is vannak sérültek, méghozzá legtöbben a szűrő posztokról estek ki. Gündogan az utolsó edzőmeccsen sérült le, pénteken edzett először, nem biztos, hogy Klopp a kezdőbe teszi. Sőt inkább az a biztos, hogy nem kezd. Bender és Kehl pedig egész biztosan nem játszik, szóval nem sokan maradtak összekötőnek. Sahin mellett mondjuk Jojic jöhet szóba. A támadó zónában Ramos és Immobile betli volt ősszel, de Ramos talán beférhet a kezdőbe. Ha nem, akkor Aubameyang játszhat elöl, neki viszont az Afrika Kupát kéne kipihenni. Bár Gabon lazán esett ki, talán nem fáradt le annyira a tarajos támadó. Reus egészséges, edzőmeccsek is látszott, hogy készen áll a bevetésre. Érdeklődik iránta a Real Madrid, de az tuti, hogy marad még a tavaszra. Játszhat Mkhitaryan, akinek szintén pocsék szezonja van eddig, ő olyan, mint Immobile, lejjebb már nincs, ami a játékát illeti. És bemutatkozik Kampl is, akit az ellenfél mestere, Schmidt jól ismerhet, hisz a Salzburgtól szerződtette a BVB. Ő kezd a jobb szélen, így Kuba vélhetően a padon lesz a kezdő sípszó pillanatában. Piszczek és Schmelzer játszik a védelem szélein, Sokratis és Hummels pedig Weidenfeller előtt.

A Leverkusenben a dél-koreai Son tuti nem játszi, hisz az Ázsia Kupán épp ma döntőzik Ausztrália ellen. Kiessling lesz elöl, Calhanoglu mögötte. Bellareabi szintén pályára léphet, aki a két csapat őszi találkozóján az első akcióból gólt szerzett, az a gól a Liga történetének leggyorsabb gólja volt, és talán örök időkre az is marad. A Leverkusennek is kéne a győzelem, mert a Wolfi tegnapi győzelmével már nem csak a Bayern, de a Wolfsburg is nagy előnyre tett szert a Bayerrel szemben. Hátulról pedig jönnek az üldözők, a 'gladbach, a Schalke, és ha ma netán nyer a BVB, még őket sem szabad leírni. Azért hiába a 17. hely, azt a 13 pontot le lehet dolgozni 17 forduló alatt, ami a Leverkusen és a BVB között jelenleg fennáll. HA ma nyer a BVB, akkor már 'csak' 10 pont a távolság. A BVB még nem tett le arról, hogy odaér a legjobb négybe. Azt mindenki tudja, hogy itt nem a kiesésről kell beszélgetni, hanem arról, hogy odaérhet-e reálisan a BVB a top4-be. Talán e pillanatban elég futurisztikusnak tűnik, de ha Reusék elkapják a fonalat, akkor képesek 6-8 meccset nyerni zsinórban, onnantól pedig, ha helyreáll a csapat önbizalma, mindenki retteghet a BVB-től.

A mai meccsen biztosan jól fogunk szórakozni, a BVB egyszerűen nem tehet mást, mint nekiugrik a Leverkusennek. A Bayer is a letámadásos, néha talán túlzottan is őszinte focijáról híres, szóval itt egészen biztosan látunk majd gólokat. A 2 gól felett AH tipp 1.40-es szorzóért egész jó ajánlatnak tűnik!

Címkék: sportfogadás, tipp,