Sportfogadás tippek: Kongó DR - Románia

2016-05-24
Ahogy a magyar, úgy a román labdarúgó-válogatott is megmérkőzik egy afrikai ellenféllel az Eb előtt. Sok értelme a magyarok meccsének sem volt, és vélhetően nem lesz ennek sem.

Kongó DR - Románia (felkészülési mérkőzés, Como)

Tipp: 2.5 gól alatt

Odds: 1.40

Iroda: unibet

Kezdés: szerda, 20:00

 

A mérkőzést semleges helyszínen, Comóban rendezik a szerdai napon. Az olasz városban a Stadio Giuseppe Sinigagliában legalább garantált lesz a kongó lelátók látványa. Valószínűleg a kutya sem nézi majd ezt a meccset a helyszínen, szóval garantált, hogy szurkolók ezrei nem fogják buzdítani a csapatokat.

Mégis mi értelme van ezeknek a meccseknek, azon kívül, hogy semmi?

Az a két-három játékos megdöglik majd a pályán, akinek nincs biztos helye például a román Eb-keretben, de a futball még mindig csapatjáték. Hiába futok én, hiába küzdök, ha  társ mellettem csak alibizik, és arra figyel, agyon ne rúgják a kontinensviadal előtt. Szóval valóban semmi értelme ezeknek a felkészülési találkozóknak, ettől függetlenül minden válogatott játszik ilyen meccseket, de csak azért, hogy a sajtó ne 'szójjon be'

A magyar női kézilabda-válogatott és az edzőmeccsek kontra edzőmeccsek hiánya pl. előjött legutóbb, de ne keverjük a kettőt.

Romániával a magyar válogatott is kétszer találkozott a selejtezőkben, láthattuk többször a TV-ben a selejtező-csoport többi riválisai ellen, és megállapíthatjuk, hogy egy színtelen, szagtalan, sótlan válogatottról beszélünk. Románia nagyon szürkén stabil játékkal riogatja majd a nézőket Franciaországban is. Nagyjából azt játsszák, amit a magyar válogatott: Nem rúgnak gólt, de nem is kapnak. Vagy csak nagyon ritkán.

Arról sajnos sehol semmi hír, hogy a Kongó DR válogatottjában ott lesznek-e a nagyobb nevek, például Cedrick Mabwati és Bakambu, de így vakon is nagy pénzt tennénk rá, hogy nem. Eleve Mabwati az MLS-ben légióskodik, ahol zajlik a bajnokság, egy himi-humi meccs miatt nem fog órákat repkedni, meg a klubja sem engedné el. Bakambu sem fog bohóckodni egy fárasztó szezon végén, ha vannak is jó kongói játékosok, azok sem lépnek majd pályára.

Afrikai csapat a kongói, így meccsein lasszóval kell fogni a gólokat. Tényleg nem kell példák után kutatni, ott volt a múlt heti Magyarország-Elefántcsontpart találkozó, ami izgalmi ingerküszöbünket alulról sem birizgálta. Egy semleges helyszínen két amúgy igen szürke futballt produkáló együttes találkozik, ahol egyik oldalon sem célja a játékosoknak megsérülni.

Ne nagyon lepődjünk majd meg, ha 0-0-al ér véget ez a meccs is. Egyébként elvileg az unibeten lesz stream, előre gratulálunk annak, aki végignézi! Már az 'under' oddsa is jelzi, hogy ha esik is gól majd ezen a találkozón, akkor az valami véletlen, nem várt esemény következménye.

Címkék: sportfogadás, tipp,