Sportfogadás tippek: Getafe - Real Sociedad

2013-05-06
A tegnapi 5/5-ös napunk után ma azzal is kiegyeznénk, ha az egyetlen tippünk bejönne. Hogy mire gondoltunk, nézzük

Getafe - Real Sociedad

Tipp: Sociedad DNB

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 22:00

A 34. forduló zárómeccsén a Real Sociedad a madridi Getaféhez látogat. A Getafe már letudta a szezon érdemi részét, ám a Sociedadnak az utolsó fordulóig koncentrálni kell, hisz a BL indulást jelentő 4. helyet célozták meg!

A Getafe jelenleg a 10. helyen áll, még úgy is, hogy öt forduló óta nyeretlenek. Igazi kis középcsapat, nem a legszínesebb, de becsülettel teszik a dolgukat. Viszont úgy tűnik, hogy a biztos bennmaradás kiharcolása után leeresztettek a srácok, és már fejben valamelyik tengerparton járnak. Európa Liga indulás sem nagyon izgatja a fantáziájukat, hisz azt tudni kell, hogy a klubnak ugyan jelent némi plusz bevételt, de a játékosoknak 1-2 héttel hamarabb kell kezdeni a felkészülést, az alapozást. Ezt bizony a Getafe focistái szeretnék elkerülni, és különben sem olyan erős ez a csapat, hogy két fronton harcoljon.

A hazaiak tehát már rég nem pörögnek üzemi hőfokon, ellenben a baszkokkal. A Real Sociedad a 33. fordulóban a Valenciát verte 4-2-re, szóval ha ma is nyernek, 5 pontra elhúznak a denevéresektől. Nagyon jó kis csapat ez a jelenlegi Sociedad, sajnos félő, hogy a nyáron elkapkodják a gigaklubok a legjobbakat, és jövőre árnyékuk lesznek idei önmaguknak.

A Real Sociedad klubrekordokat döntöget! Régebben is volt erős csapata a Sociedadnak, de olyan még nem, amely sorozatban 15 meccsen keresztül veretlen maradt! Jó esély van rá, hogy ez a veretlenség még két mérkőzésig kitartson, mert ma egyértelműen ők az esélyesek, és a 35. fordulóban hazai pályán fogadják a Granadát, ahol szintén csak az a kérdés, hány góllal nyernek. E két meccs után viszotnt mennek a Sevillához, majd a Real Madridot fogadják, bár ahogy a baszkok játszanak, ez a két csapat is verhető számukra.

A vendégek mestere, Montanier nem számíthat Illaramendire, Xabi Prietora és Elustondora, ám pótlásukat könnyedén meg tudja oldani!

A Getafénél Colunga és Escudero sérült, míg Alexis eltiltott. Hármójuk közül Colunga és Alexis is érzékeny veszteség, Colunga góljaival, míg Alexis védőmunkájával emelkedik ki a csapatból. Alexis fejjátéka is átlagon felüli, amit három gólja is jelez. Az ő rutinja ma nagyon kellene, bár az az igazság, hogy ha a baszkok jó napot fognak ki, nem nagyon van védelem, amely megfogja őket. Nem véletlen, hogy múlthéten a Valenciának is négyet gurítottak.

A Sociedad egyébként nagyon látványos futballt játszik, és aki nézi a meccseiket, az jól tudja, hogy mindenhez értenek. Értenek a tiki-takához, tehát tudnak betömörülő védelem ellen játszani. Értenek a kontrákhoz, sőt ahhoz a leginkább, és labdaszerzések után két-három passzal az ellenfél kapuja előtt találják magukat. Ami pedig még fontos az az, hogy ha már a ketrec elé kerülnek, nagyon ritkán hibáznak. Talán a Dortmundéhoz hasonlít leginkább a baszkok futballja, márpedig tudjuk, hogy a BVB hasonló futballal a BL döntőig verekedte magát.

A mi tippünk az, hogy a baszkok veretlenségi szériája tovább duzzad, és behúzzák a meccset a leeresztett Getafe ellen.

Sok sikert!

Címkék: sportfogadás, tipp,