Sportfogadás tippek: Galatasaray - CCC Polkowicze

2013-03-19
Tegnap meglepetésre a Galatasaray női kosárcsapata kikapott a Kassa ellen 71-65 arányban. Az első két negyedet átaludták, így a -30 pontos hátrányt a 2. félidőben már nem tudták ledolgozni. Vajon ma tudnak javítani a Polkowicze ellen?

Galatasaray - CCC Polkowicze (kosárlabda-női Euroliga Final Eight)

Tipp: Galatasaray

Odds: 1.52

Iroda: bet365

Kezdés: ma 16:30

Bizonyára több olvasónknak deja vu érzése lehet, hiszen tegnap is a Galatasaray győzelmére tippeltünk, és az odds is nagyjából hasonló volt. Sajnos a tegnapi tipp nem jött be, de a Galatasaray ma javítani fog, mint ahogy mi is!

A törökök tegnap a Kassa ellen bealudtak a rajtnál, és mindössze 16 pontot dobtak az első 20 percben. A második félidőben már 49-et, azaz úgy játszottak, ahogy ők tudnak, de -30-ról nem tudtak visszajönni! Azért valamilyen szinten mégis jelzi erejüket ez a feltámadás, hisz a végére a Kassa csak 6 pontot tudott megtartani a 30-ból. Fura, de a Galatasaray nem játszott annyira rosszul, egyszerűen a Kassának minden beesett az elején, amivel nem lehet mit csinálni. Olyan ez, mint amikor fociban valamelyik csapat végigtámadja a meccset, ordító helyzeteket hagynak ki, az ellenfél pedig két kontrából rúg két gólt...

A Galatasaray nem dobott rosszul, 41%-kal dobtak mezőnyből, ami női vonalon simán elmegy, és a török csapat tud 65 dobott ponttal is meccset nyerni jobb napjain. Ami biztos, ma nem lesz olyan negyedük, ahol 6 pontot dobnak...

A Polkowicze tegnap a sorozat egyik legnagyobb esélyesétől, a házigazda Ekaterinburgtól kapott ki 68-45-re. 29%-ot hoztak mezőnyből, míg az oroszok közel 50-et...-ez azért nagyjából mindent elmond.

A Polkowicze talán a Final Eight papíron leggyengébb együttese, amit tegnap is próbáltak alátámasztani. Laciejewska és Ogwumike nyújtott tegnap maradandót, de úgy önmagában nézve egyik lány sem igazán lehet büszke teljesítményére a lengyeleknél. Persze ha őszinték akarunk lenni, a Parkerrel, Taurasival felálló Ekaterinburg ellen csodaszámba ment volna, ha nyerni tudnak...

A Polkowicze erőssége nagyjából ugyanaz, mint a Galatasaraynak, azaz a magasembereinek jó teljesítményére építenek mindkét oldalon. Hozták is magukat a 4-es és 5-ös poszton pattogtató lányok a törököknél, hisz Lytlle 15, míg Fawles 11 pontja mellé 10 pattanót is tépett, de így sem nyertek. Ann Wauters viszont még nem volt annyira éles, benne maradt még 8-10 pont tegnap, hisz csak 4-ig jutott. Harding és Alben is megtette a magáét alsóbb posztokon, szóval az az igazság, hogy a Galatasaray nem játszott elfogadhatatlanul az egész meccset nézve, csak adott 30 pont előnyt az utolsó két negyedre a Kassának, amit lehetetlen volt ledolgozni.

Ma már figyelni fognak az elején, kétszer ugyanazt a hibát nem fogják elkövetni. Egyébként a Polkowicze nem is dolgozik mély kerettel, gyakorlatilag nyolcas rotációval dolgoznak, ami nagyon szűknek tűnik ilyen sorozatterhelésnél. A Galatasaray, és a többi együttes is minimum 10, de inkább 11-12 embert forgat.

Ráadásul a lengyeleknél nincs most olyan meghatározó amerikai légiós, akiben benne van 10 pattanó, meg 25 pont. Erősebb csapat a Galatasaray, és minden bizonnyal ma javítani fogják a tegnapi rossz teljesítményüket, és meccset nyernek a Polkowicze együttese ellen.

Aztán hogy ezzel a sikerrel mire mennek, az egy jó kérdés, mert holnap verni kellene a női Euroliga talán legerősebb együttesét, a hazai pályán játszó Ekaterinburgot, de nekik az sem lenne majd baj, ha a Polkowicze holnap verné a Kassát. (Mondjuk erre nagyjából semmi esély, már csak azért sem, mert a Polkowicze már esélytelen lesz a továbbjutásra, nulla motivációval lépnek majd pályára a lengyelek...)

Azonban ne repüljünk ennyire előre az időben! A mi tippünk mára az, hogy a Galatasaray javítani fog, holnap pedig megkísérlik a lehetetlent, és megpróbálják elverni a Parkeréket.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,