Sportfogadás tippek: FTC - Szolnok

2012-10-10
A mai napon is mélyre kell ásni a tippekért, még szerencse, hogy a magyar Ligakupa sorozatban kilenc mérkőzést is rendeznek. A mi tippünk az FTC - Szolnok összecsapásról érkezik, a találkozót a Sport TV is élőben közvetíti!

 

FTC - Szolnok

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.65

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:00

 

Először is nézzük a D csoport állását két kör után:

FTC 6 pont, Kecskemét 3 pont, MTK 1 pont, Szolnok 1 pont ...

Azt tudtuk eddig is, hogy a Ligakupa egy fura sorozat. Vannak együttesek, akik komolyan veszik, és a legjobbjaikat játszatják. Vannak olyanok, akik szintén komolyan veszik, és győzelemre játszanak, de a bajnokságban kevés játéklehetőséghez jutó labdarúgóknak biztosítanak lehetőséget. És vannak olyan csapatok is, akik nem nagyon foglalkoznak ezzel a sorozattal, csak kötelező rossz jelleggel játszák le a találkozóikat.

Ezek a Ligakupa meccsek azért gyakran pár száz néző előtt zajlanak, sőt nagyon sok helyen örülnek, ha ennyien összegyűlnek.

Az FTC idén abba a kategóriába sorolható, akiknek fontos a Ligakupa. Moniz régebben azt nyilatkozta, hogy a két kupa közül az egyiket meg szeretné nyerni a Fradi, mert így lehetőségük lesz nemzetközi porondra kijutni. Azóta történt pár dolog, a Magyar Kupa sorozatból már búcsúztatták őket, viszont a bajnokságban hétvégén lenyomták a Vidi-t, ami azt jelenti, hogy még ott is odaérhetnének EL-t érő helyre. (...)

A lényeg viszont az a tipp szempontjából, hogy az FTC edzője nem szokott tartalékos csapattal pályára lépni a Ligakupa meccseken. Már csak azért sem nagyon viccelhetik el ezt a sorozatot, mert rendre élőben közvetíti a találkozókat a Sport TV, nem tehetik meg, hogy ne vegyék komolyan!

Eddig a zöld-fehérek mindkét meccsüket megnyerték, az MTK ellen 1-0-ra, a KTE ellen 2-1-re. Az MTK ellen óriási mezőnyfölényben játszottak, és már 20-25 perc elteltével 3-4 góllal vezethettek volna, ha a ziccereket értékesítik, de tudjuk, Somália milyen barátságban van a labdával...

A KTE ellen már jöttek a gólok is, igaz nem számolatlanul. Ma a csoport leggyengébb együttese ellen lépnek pályára hazai környezetben, kötelező lenne a győzelem mellett a közönségszórakoztatás is. Erre jó esély van, hisz a Szolnok a KTE elleni idegenbeli meccsét sem vette komolyan. Tartalékos csapattal álltak ki, 5-0-ás zakó lett az eredménye. Az MTK ellen otthon egy langyos 0-0-át hozták össze, de idén az MTK sem tűnik olyan együttesnek, amely mindenáron Ligakupát szeretne nyerni.

Biztosak lehetünk benne, hogy Moniz ismét egy viszonylag erős csapatot fog pályára küldeni. Hogy a Szolnok mit akar ezzel a találkozóval, az jó kérdés. Amikor a KTE-hez utaztak, ilyen nyilatkozatot lehetett olvasni a mérkőzés előtt:

"Számunkra nem a Liga Kupa a legfontosabb sorozat, ezért nem erre a találkozóra lett "kihegyezve" a csapat, a mérkőzést megelőző napon két edzést is tartott a szakmai stáb"

Bizony, a Szolnok inkább az NBII-re koncentrál, mert elég ramatyul állnak a tisza-partiak. Az NBII átszervezése miatt a minimális cél a top5, ezzel szemben jelenleg csak a 10. a csapat még úgy is, hogy utolsó két mérkőzésüket megnyerték! amikor a KTE-hez utaztak, három ifista is bekerült a kezdőbe, a pad pedig szinte csak ifikkel volt feltöltve. Nem valószínű, hogy a Fradi elleni találkozón sokmindent akarnak kezdeni, feltehetőleg azzal a szándékkal lépnek pályára, hogy megússzák tisztes vereséggel.

Nagyon sima hazai győzelem prognosztizálható, ráadásul a Fradinak erőt adhat a Vidi elleni bajnoki győzelem is!

Tippünk 4-0.

 

Sok sikert, és jó szórakozást a mérkőzéshez!

 

*Még egy fontos indok: a Szolnok 13-án Orosházán már NBII-es meccset játszik, így biztosak lehetünk benne, hogy akire ott számít a hazaiak edzője, az ma nem fog pályára lépni, vagy tényleg csak nagyon kevesen.

Címkék: sportfogadás, tipp,