Sportfogadás tippek: Franciaország - Fehéroroszország

2014-01-21
A férfi kézi EB-n Franciaország győzelme esetén akár fix csoportelső is lehet a 2. csoportkörben. Ez azért lenne számukra fontos, mert így elkerülnék az elődöntőben a házigazda dánokat.

Franciaország - Fehéroroszország

Tipp: S. Rutenka góljai 8.5 alatt

Odds: 1.85

Iroda: unibet

Kezdés: ma 18:00

 

Franciaország tehát nem lazsálhatja el a meccset, és nem is fogja. Annyival jobbak, hogy ezt a meccset csak szándékosan veszíthetik el.

A francia csapatról tudni kell, hogy alapvetően nem játszik gyors kézilabdát. Ezen az EB-n mondjuk gólok számában ez nem mutatkozik meg, de alapvetően a gall csapat is a védekezésre épít. Mindennek az alapja a védekezés, és nem mellesleg van egy remek kapusuk Omeyer személyében.

A francia válogatott önmagához képest gólgazdag meccseket játszik ezen a tornán, de ha megnézzük, egyetlen játékosnak sem sikerült 9 gólt dobni Franciaország ellen. A horvát Kopijar jutott el 7-ig, de ez a maximum.

Ha fordítva nézzük, vagyis Rutenka szemszögéből, akkor elmondhatjuk, hogy a nyitómeccsen még nem villogott, aztán viszont igen. A svédeknek 13-at, a montenegróiaknak 8-at lőtt az első csoportkörben. A második csoportkör első meccsén pedig 9-et ragasztott a svédek kapujába. Rutenkára épül a fehérorosz csapat, de van egy olyan érzésünk, hogy ma nem fog 9 gólt dobni!
De miért nem?!

Azért, mert a francia védekezés kemény. Ráadásul tudják a gallok, hogy Rutenkát kell kivenni, és megvan a meccs. Nem olyan könnyű átlőni azt a francia falat. Persze Rutenka néha emberfeletti dolgokra képes, de ha kijönnek rá, és valaki rááll szorosan, ő sem tud mit kezdeni.
Meg különben is, egy francia csapat nem teheti meg azt, hogy egy játékos 8, 10 vagy még annál is több gólt dobjon ellenük.

A másik ok, ami csak elméleti, az a következő. Ugye ezt a meccset ma délután játsszák, de holnap nincs pihenőnap! Eddig úgy volt, hogy egyik nap meccs, másik nap pihenő. Szerdán viszont minden csapat pályára lép, így természetesen a beloruszok is! Ráadásul igen korán, hisz 15:45-től kezdenek holnap, azaz a saját csoportjuk első találkozót ők játsszák!

Ráadásul számukra presztízs meccs, hisz Oroszország lesz az ellenfél. Ma a papírforma alapján mind az orosz, mind a fehérorosz csapat ki fog kapni. Ha ez így lesz, akkor a 2. csoportkörben holnap mindketten 0 ponttal állnak, és az lesz a tét, hogy melyikük végez előrébb. Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy a sorozatterhelés miatt ma Rutenka talán több pihenőt kap. Ez a francia csapat a beloruszok számára 30-ból talán egyszer, ha verhető tétmeccsen. Ha elúszik a meccs, Rutenkát a holnapi találkozóra fogják 'jegelni'. A fehérorosz csapat nem juthat tovább, viszont egy mecset azért jó lenne nyerni! Erre pedig esélyük csak holnap van az oroszok ellen.

Rutenka persze képes lehet erre a 9 gólra, de a francia csapat azért más kávéház, mint a fehéroroszok eddigi ellenfelei. A mi tippünk tehát az, hogy a Franciaország-Fehéroroszország meccsen Siarhej Rutenka 8.5 dobott gól alatt marad.

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,