Sportfogadás tippek: Dortmund - Tottenham

2017-11-20
A Bajnokok Ligája H csoportjában a Tottenham már négy forduló után fix továbbjutónak számít, ami igencsak nagy szó, hisz a Dortmund mellett még a Real Madrid is ebben a négyesben található.

Borussia Dortmund - Tottenham

Online sportfogadás tipp: Dortmund győzelem (DNB)

Bet365 odds: 1.57

Kezdés: kedd, 20:45

 

Négy forduló után a H-jelű négyesben a Tottenham 10 ponttal fix továbbjutó. A Real Madrid is továbbjuthat kedden, ha idegenben megveri az APOEL-t. Erre nyílván sor kerül, azért a Real Madrid annál acélosabb, hogy ne verje meg az APOEL-t. Ugyanakkor a csoportelsőség vélhetően elúszott, mert a Real és a Tottenham egymás elleni meccseiből az angol csapat jön ki jobban.

Ami tehát az angolokat illeti, elég kellemes helyzetben vannak, hisz ha kikapnak Dortmundban, akkor a 6. körben hazai pályán (ami jelenleg a Wembley) biztosíthatják be a csoportelsőséget. Ugyanakkor a Tottenham szempontjából a csop. elsőségnek nincs akkora jelentősége, hisz a csoportelsők közül a Man Uniteddel és a Man. Cityvel amúgy sem kerülhetne össze, mivel azonos nemzetbeli csapatok. Aztán a többi csoportban például egy Bayern vagy PSG kettős közül bármelyik lesz az első vagy a második, szinte mindegy. A Chelsea-t szintén nem kaphatná, most AS Roma vagy Atletico, hát az is szinte mindegy, de a Juve vagy a Barca közül is nehéz lenne dönteni, melyik lenne a Sarkantyúsok számára kedvezőbb ellenfél.

A BVB szempontjából a becsület a tét, ám 1-2 % esély még a továbbjutásra is mutatkozik. Ehhez mondjuk egyrészt nyerni kell, bízni abban, hogy a Real Madrid nem veri el az APOEL-t, majd az utolsó körben meg kell verni a Madridot a Bernabeuban, minimum kettővel. Szóval a BVB továbbjutási esélye inkább csak elméleti.

Hétvégi bajnokija a Borussiának nem sikerült jól, a hazai pályán kegyelmet nem ismerő Stuttgart a sárga-feketéket is megverte, de a Tottenham sem járt jobban, az Arsenal elleni derbit veszítette el. Tippünk -miszerint nyer a BVB- talán meglepő, hisz a BL-ben nem csillog, bajnokikat nézve öt kör óta nyeretlen. Viszont becsületből a Dortmund oda fogja tenni magát, mert simán előfordulhat, hogy még a csoport harmadik helye, és a tavaszi EL-menetelés lehetősége is elúszik. Azért idegenben nem csillog a Tottenham, a Man. United és az Arsenal elleni bajnokikon pl. rúgott gól nélkül kapott ki. Lloris nem védhet, Wanyama és Alderveireld sérüt és Alinak is van izomsérülése, amit nem ártana pihentetni. Szóval a Tottenham számára nem élet-halál meccs ez a BVB elleni, és jól tudjuk, hogy a Premiershipben majd jön a december végi-január eleji időszak, ahol egyre-másra jönnek a fontos bajnokik, ott mindenkire szükség lesz, azt pedig nem lehet kockáztatni, hogy Ali például komolyabb megsérüljön.

A tippünk tehát az, hogy a Borussia becsületből behúzza a meccset.

Címkék: sportfogadás, tipp,