Sportfogadás tippek: Belgium - Olaszország

2017-06-21
A női kosárlabda-Eb-n a keddi játéknapon négy meccsből csak az egyiken jött a papírforma. Mi drámai körülmények között kaptunk ki az olaszoktól, de a lettek, a görögök és a szlovákok is meglepetést okoztak.

Belgium - Olaszország

Online sportfogadás tipp: Belgium nyer

Unibet odds: 2.04

Tippmix odds: 1.80

Kezdés: csütörtök, 12:30

 

Belgium és Magyarország válogatottjait tartották a legesélytelenebbnek a végső győzelemre, ezzel szemben a belgák megnyerték csoportjukat, és azért mi sem voltunk olyan messze az olaszok elleni meccsen a továbbjutástól.

Belgium fittyet hányt a papírformára, rögtön az első meccsén megverte Montenegrót. Aztán jött a 2. meccs Oroszország ellen, ahol a rendes játékidő döntetlennel ért véget, majd a hosszabbításban győztek Wautersék. Evés közben jön meg az étvágy, a harmadik fellépésen Lettországot is sikerült megverni. Ahhoz képest, hogy már a továbbjutás is meglepetésnek számított volna, Belgium megnyerte a csoportját.

Unibet - 20.000 Ft kockázatmentes fogadás, ha most regisztrálsz

Az olaszok a fehéroroszokat és a szlovákokat verték a csoportkörben, Törökország ellen elvéreztek. Albenék ellen egy ponttal kaptak ki, ellenünk már az egyenes kieséses szakaszban egy ponttal nyertek.

Az a magyar-olasz meccs igazi horror volt, minőségben gyakorlatilag értékelhetetlen. Vagy ha finomabban fogalmazunk, akkor azt lehetne mondani, hogy a védekezések mindkét oldalon működtek. Valójában mindkét együttes úgy dobott, mintha be lett volna kötve a játékosok szeme. Mi például kintről, a hárompontos vonalon túlról 3-szor találtunk be a 21 kísérletből. Nagyon gyenge. Nagyon gyenge mezőnyszázalék, mellette bosszantó technikai hibák. Vandersloot, a honosított játékosunk nagyon gyengén játszott, ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ezt egy echte magyar csaj nem tudta volna hozni? Dehogynem... Viszont a bosszantó hibák nem csak nálunk, az olaszoknál is sokszor jelentkeztek.  Többször fújtak a sporik az olaszok ellen borítás vagy lépéshiba miatt. Náluk 20, nálunk 19 eladott labdát jegyeztek fel, brutálisan magas számok. Fáradtság, és mellette brutálisan nagy meleg volt a csarnokban. Az még hagyján, hogy a csajok izzadtak, de pl. a két edző is csatak vizes volt, tán jobban izzadtak, mint a csajok a pályán.

Szóval ha fáradtság, akkor mindjárt a belga csapat mellett szól az, hogy amíg az olaszok kedden egy utolsó pillanatig izgalmas meccset játszottak, addig Belgium válogatottja 'pihent'. Ez sokat számít ilyen tornánál, ahol majdnem naponta kell játszani. Macchi eleve kidőlt az olasz csapatból, ő már nem is léphet pályára ezen az Eb-n. Ellenünk a keretben maradt 11 játékosát be is vetette az olasz mester, de csak Penne ért el minimum 50%-ot mezőnyből, neki 2 dobásából egy esett a gyűrűbe. Rajta kívül senki.

Ez az olasz csapat a törököknek 53 pontot dobott mindössze, nekünk 49-et szórt. Női szinten is nevetséges számok. Sottana például úgy elfáradt a meccs végére, hogy egy alapvetően stabil büntetőző lévén mindkettőt csúnyán elvétette. Más kérdés, hogy a hibáit nem tudtuk kihasználni, mert nálunk pedig Vandersoot hozott rossz döntést a végén.

A belga csajok három meccsből hármat nyertek, és rápihentek erre az Olaszország elleni találkozóra. Fittebbek lesznek Wautersék, ez pedig simán elég a győzelemhez. Az olaszok fáradtak, és elveszítették Macchit. Az meg egy dolog, hogy a bukiknál picikét esélyesebb az olasz csapat, ezen a tornán ez semmit sem jelent. Nem megbántva az olasz csapatot, de ha ez a társaság ebben a formában ilyen játékkal elődöntőt tud játszani, az bizony katasztrófa az európai női kosárlabdára nézve.

Címkék: sportfogadás, tipp,