Sportfogadás tippek: Basel - Chelsea

2013-04-25
A BL elődöntők után ma két Európa Liga elődöntőt is rendeznek. A Fenerbahce a Benficát látja vendégül, a Chelsea pedig a svájci Baselhez utazik. Mi ez utóbbi találkozóval foglalkozunk

Basel - Chelsea

Tipp: mindkét csapat lő gólt

Odds: 1.72

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:05

 

Lesz-e de ja vu érzésünk a mérkőzés után? - tehetjük fel a kérdést magunkban. A Barca-Bayern és a BVB-Real összecsapásoknál a BL-ben a hazai pályán játszó csapat 4-et hintett a vendégeknek. Ha itt az EL-ben is összejönne a Basel-Chelsea találkozón, az lenne csak a meglepetés!

 

Esély márpedig van rá, persze nem sok. Ugyanakkor a Chelseanél a legfontosabb dolog az idény hátralévő részében az, hogy a Premiershipben a dobogón végezzen a csapat. Múlt hétvégén 2 pontot Liverpoolban hagytak, így majd vasárnap hazai pályán kötelező jelleggel verni kell a Swansea City együttesét. Hogy Benitez milyen kezdőt küld ma pályára, az talány. Ami viszont biztos, hogy itt az elődöntőben már nem akarnak direkt meccset veszíteni! A Chelsea már rég dobta volna az EL-t, ha úgy akarja, de ebben a szakaszban már aligha szeretnének kiesni.

 

A londoniaknál Cahill és Cole még mindig maródi, a Baselnél sincs teleírva a sérültlista, szóval ilyen szempontból elég kedvező helyzetben vannak a mesterek az idénynek ebben a szakaszában.

 

Amúgy nemcsak a Chelseanek vannak komoly céljai a honi bajnokságban, de a Baselnek is. Az FCB 28 kör után az élen áll ugyan a svájci pontvadászatban, de előnyük mindössze 3 pont a Grasshoppers előtt! Márpedig ahogy a Chelsea, úgy a Basel is csak döntetlent játszott a hétvégén, pont 2-2-őt, ahogy Hazardék.

 

Ezekből az eredményekből is látszik, hogy mindkét csapat gólképes elöl - hátul. Az EL meccsek is ezt bizonyítják, hisz a londoniak a Steauatól mindkét meccsen kaptak gól, a Rubin Kazanytól szintén. A Basel ugyan két körrel ez előtt a Zenit ellen lehozta kapott gól nélkül a találkozót, de Szentpéterváron 'természetesen' már kapott gólt, mint ahogy a Tottenham elleni mindkét találkozón, méghozzá 2-2 dugót...

 

Ugyanakkor a Tottenhamnek gurítottak is kettőt mindkét alkalommal, szóval nem lebecsülendő a Basel támadó játéka. Pedig emlékezhetünk rájuk a Vidi elleni párharcokból, nem voltak túl meggyőzőek a svájciak. Persze igaz az is, hogy az őszi Vidi ellen nem volt túl könnyű szép futballt bemutatni...

 

A Basel ha már idáig eljutott, döntőbe akarja verekedni magát. Ehhez mindenképp olyan eredményt kell elérni, hogy maradjon esély a visszavágóra. A Steauának a hazai 1-0 nem volt elég, tehát ebből kiindulva egy jó 2-0 talán már bizakodásra adhatna okot. Talán a két lőtt gól össze is jöhet Stralleréknek, de az, hogy megússzák kapott gól nélkül, az már aligha. Ugye a Chelseanél az EL meccseken mindig el kell mondani, hogy Ba a sorozatban idén már a Newcastleben pályára lépett, így ő egész biztosan nem játszhat Baselben. Ha nem Ba, akkor viszont Torres.

 

A 'kölyök' jól játszott a Kazany elleni meccseken, szóval nem nagy érvágás, hogy Ba nem léphet pályára. Így legalább nincs vita, hisz Ba tolja a bajnokikat, Torres pedig EL-ezik. Ami viszont a középpálya támadó zónáját illeti, kérdéses Oscar, Hazard és Mata játéka is. Nem lehet tudni, Benitez kiket pihentet, hisz például a City elleni kupameccsen is láthattuk Hazard játékát, szinte a pályán sem volt a belga... Hosszú volt a szezon, így nem lenne meglepő, ha Marin, Benayoun, Lampard pályára lépése sem.

 

Mindenesetra bárhogy áll össze ma este a Chelsea, egy-két gól van a csapatban. Ha a Tottenham mindkét alkalommal gurított kettőt a Baselnek, akkor a Chelseanek is menni fog a gólszerzés.

 

*Egyébként a londoniaknál óriási változások lesznek jövőre. A DailyMail lehozta a hírt, miszerint ők tudni vélik, hogy jövőre nem csak Mourinho, de Falcao is a Chelsea kötelékébe tartozik majd. Egyébként a DailyMail hozta le először azt a hírt, hogy Götze a Bayernbe igazol, ami szintén igaznak bizonyult.

Apró szépséghibája a dolognak, hogy Mourinho (és vélhetően Falcao is csak akkor ír majd alá, ha a BL indulás biztosítva van!

 

Ettől függetlenül az EL győzelem is cél a londoniaknál, és láthattuk tegnap, hogy az átigazolási hírek sem a Bayernt, sem a Dortmundot nem nagyon izgatták fel.

 

Basel-Chelsea, mindkét csapat lő gólt!

Jó meccset, és sok gólt kívánunk a mai napra mindenkinek!

 

SZÓLJATOK HOZZÁ!

Azok között, akik aktuális Napi tippjeinkhez (Napi Fortuna tipp, Totótipp, Tippmix tipp) kommentet ír, 5 EURÓS BET-AT-HOME KUPONOKAT sorsolunk ki! A komment vonatkozhat arra, hogy egyetért-e az adott tippel vagy nem, de más, saját tippet is leadhattok rövid indoklással. Már ebben a percben lehet kezdeni!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,