Sportfogadás tippek: B. Mönchengladbach - Dinamo Kijev

2012-08-21
Ha kedd, akkor BL! Ma öt mérkőzést rendeznek a legrangosabb kupasorozatban, mi a Sport TV által is közvetített Dinamo Kijev mönchengladbach-i vendégjátékával foglalkozunk.

 

Borussia Mönchengladbach - Dinamo Kijev

Tipp: X2

Odds: 1.66

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

A Dinamo Kijev már túlélt egy kört az idei BL-ben, kettős győzelemmel jutott túl a holland Feyenoordon. Otthon 2-1-re, idegenben 1-0-ra nyertek, amit azért fontos megemlíteni, mert a Feyenoord és a 'gladbach játéka nem áll távol egymástól.

A hollandok és a 'gladbach is a kontráiban bízik, legalábbis tavaly így volt ez a németeknél. Hogy Favre milyen taktikát dolgozott ki a Kijev ellen, azt nem tudhatjuk. Azt viszont tudjuk, hogy a németek kicsit átalakultak erre az idényre. Reus, Neustadter és Dante távozott tőlük - leginkább Reus hiányát fogják megérezni. Hiába jöttek olyan játékosok, mint Xhaka, Dominguez a 'tico-ból, Mlapa a Hoffiból, vagy Luuk de Jong, aki a Twente-ben gólkirály volt. Igen ám, ezek a labdarúgók nevek alapján valóban erősítések, de ez a 'gladbach tavaly olyan szezont futott, amit egész biztos nem tudnak megismételni. A tavalyi együttes egy kivételes szezont játszott. Kicsit a bajnok Wolfsburghoz lehet, lehetett őket hasonlítani. Az a Wolfi futott egy jó szezont, aztán kivették az alapembereket, és visszasüllyedtek a középszerűségbe.

Amíg Favre újra csapattá gyúrja ezeket a játékosokat, ahhoz idő kell. Barátságos meccseken elég jó eredményt értek el, bár hozzá kell tenni, hogy a Kijevhez hasonló erősségű csak a Sevilla volt talán.

A Dinamo Kijev hihetetlenül koncentrál erre a párharcra. Olyannyira ez van a középpontban, hogy hétvégén a Vorksla ellen a nagyok nem játszottak, aminek meg is itták a levét egy vereség formájában, de ez aligha izgatja most őket!

A Kijev többek közt a BL miatt beerősített a nyáron. Az amúgy is masszív csapathoz olyan játékosok érkeztek, mint a Hertha irányítója, Raffael, Taiwo a Milanból, Ruben a Villarrealból, a portugál válogatott Veloso, vagy Krancjar a Tottenhamből. Érzékeny veszteség egyedül Shevchenko lehet, aki szögre akasztotta a stoplisokat, és visszavonult.

A Kijev előnye lehet többek közt az, hogy ők már jó hat hete tétmeccseket játszanak! Az ukrán bajnokságban elég jól állnak, a hétvégi Vorksla elleni zakón kívül van öt győzelmük, ami jelenleg a második helyre elég a veretlen Shkahtar mögött, és van két BL selejtezőjük a Feyenoord ellen, amiket sikerrel vívtak meg.

Ezzel szemben Favre csak egy tétmeccsen láthatta csapatát, három nappal ez előtt egy DFB Pokal meccsen nyertek 2-0-ra a harmadosztályú Aachen ellen.

A mi tippünk, hogy a Kijev nem fog kikapni idegenben sem. Említettük, hogy sokkal több tétmeccs van a lábukban a játékosoknak, de ha ez még nem lenne elég, akkor van más!

A Dinamo vezetői igencsak zsíros prémiumot ajánlottak föl a játékosoknak, ha sikerül a főtáblára kerülniük. Hogy ez pontosan milyen összeg, arról csak pletykák vannak, de ezek a prémiumok arrafelé általában olyan összegek, amiktől még ezek a milliókat kereső profik is magasabb fokozatba kapcsolnak!

A 'gladbach még az út elején van, a Kijev már előrébb tart. A mi tippünk tehát az, hogy Favre fiai nem tudják megverni a Kjevet, sőt nagyon könnyen ki is kaphatnak!

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,