Sportfogadás tippek: Atletico Madrid - Bayer Leverkusen

2015-03-17
Az előző kiírásban a döntőig jutott az Atletico Madrid csapata, most viszont elég nagy bajban van a spanyol együttes. Arda Turanék 1-0-ra kaptak ki a Bayer Leverkusentől Németországban, az idegenben szerzett gól nagyon hiányozhat!

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen

Tipp: Atletico győzelem

Odds: 1.75

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 20:45

 

Február 25-én a Leverkusen otthon 1-0-ra megverte az Atleticót, az pedig egy olyan eredmény volt, amelyre kevesen számítottunk. Meglepően stabil volt a Leverkusen, és mivel ismét elsült Calhanoglu lába, 1-0-ra nyert a Bayer, ami egy nagyon kellemes eredmény német szempontból.

Az BL-meccs fordulópont volt a két együttes szezonjában, hisz azóta a Leverkusen veretlen, az Atletico viszont nyeretlen!

Ettől függetlenül ez a mai meccs a spanyoloknak áll. Tiago és Godin eltiltás miatt kénytelen kihagyni a mai összecsapást, főleg utóbbi kiesése lehet érzékeny veszteség. Godin a védő feladatai mellett gyakran szerez gólt fejjel szögletek és szabadrúgások után. Az uruguayi Godint Giménez pótolhatja, Tiagót pedig Raul Garcia helyettesíti.

Raul Garcia támadóbb felfogásúvá teszi a csapatot, ha Simeone valóban a Koke-Arda-Gabi-Raul Garcia féle négyest játszatja középen, akkor igen egyértelmű a 'tico üzenete. A védelem szélein hazai oldalon Juanfran és Siqueira játszik. Utóbbinak van egy kisebb sérülése, de Siqueirára ez elég régóta elmondható, nem érdemes komolyan venni, játszani fog! Amiről még nem volt szó, az a csatárduó. Hallottunk olyasmit, hogy Simeone és Mandzukic összeszólalkozott. Nos, Mandzukic nehéz esett, előző klubjánál, a Bayernnél Guardiolával sem jött ki jól, ezért is kellett mennie. Lehet tehát alapja a pletykának, ettől függetlenül a mai meccsen kezdhet a horvát támadó, éktársa pedig Griezmann lehet.

A Leverkusen 4-2-3-1-es felállásban lép pályára. Jedvaj, Bender és Kruse bajlódik sérüléssel. Schmidt mester vélhetően a Leno-Hilbert-Spahic-Toprak-Wendell-Bender-Castro-Bellarabi-Calhanoglu-Son-Drmic-féle csapatot küldi pályára. Ez a 11 sem tűnik gyengének, de ha az Atletico a összekapja magát, nagyon nehéz 90 perc elé a Bayer. Azért érdemes megemlíteni, hogy a Leverkusen az elmúlt időszakban nem játszott komoly csapattal a BL győzelme óta. A Bundesben három kiesés ellen menekülő együttest vert meg. A Freiburg, a Stuttgart és a Paderborn sem tekinthető komoly csapatnak még a német élvonalban sem. Azért ezeket az együtteseket nem érdemes egy lapon említeni az Atleticóval.

A Madrid viszont saját bajnokságában a BL-bukta után csak erős vetélytársakkal találkozott. A Valencia és a Sevilla versenyben van a BL-t érő helyekért, az Espanyol pedig hazai pályán rendkívül kellemetlen. Egyébként azon az Espanyol elleni bajnokin is látszott, hogy fejben már máshol járnak a srácok, Miranda túl is pörgött, egy durvaságért idő előtt le lett zavarva a pályáról.

Széleken megbontható a Leverkusen, Hilbert és Wendell zavarba hozható! Juanfran és Siqueira tüdejét is kiköpi majd a meccs után, ők mindent meg fognak tenni, hogy segítsék a támadásokat. Mivel vélhetően Raul Garcia is kezd (több helyen Mario Suarez játékát valószínűsítik), nemcsak Mandzukicot, de őt is lehet keresni beadásokkal mert remekül fejel. Raul Garcia univerzális játékos, de ez végül is az Atletico minden középpályására elmondható. Támadásban és védekezésben is jók, míg a Leverkusen első négyese inkább a támadásokhoz ért. Még Castro sem az az igazi ütköző ember, Bender pedig vélhetően játszik, de ő nincs 100%-os állapotban. Aztán ne feledjük, egy-két hiba belefér a középpályán, ha a Paderborn az ellenfél, de nem fér bele, ha BL-meccset játszik a csapat egy tavalyi döntőssel.

A csoportmeccsek során a Bayer három meccséből csak egyet nyert meg idegenben, az Atleti viszont úgy nyert otthon három meccset a háromból, hogy lőtt 10 gólt, és egyet sem kapott! A Juve 1-0-ra kapott ki (kaput eltaláló lövése sem volt az olasz bajnoknak...), a Malmö 5-0-ra, az Olympiakos 4-0-ra!

A Vicente Calderónban kegyetlenül fog izzadni a Leverkusen! Tény, hogy a Bundesligában hozzászokott a gyógyszergyári csapat a kemény meccsekhez, de az visszaüthet, hogy mostanában csak kutyaütő együttesekkel meccselt. Az Atletico Madrid egyszerre tud kreatívan és harcosan focizni, a Vicente Calderónban be fogja húzni ezt a mérkőzést.

Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,