Sportfogadás tippek: Athletic Bilbao - Real Sociedad

2013-02-22
Baszk derbivel nyitják a spanyolok a Primera Division 25. fordulóját. Két alapvetően támadó futballt favorizáló együttes csap tehát össze, vagyis a szórakozásunk garantált!

Athletic Bilbao - Real Sociedad

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.72

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:30

A Bilbao és a Sociedad aligha fog unalmas meccset játszani! A hazaiak a kiesés elöl menekülnek, jelenleg hat pont az előnyük a Celta Vigoval, vagyis a legjobb kiesővel szemben. A Sociedadnak kicsit szebb céljai vannak, ők megcélozták a BL indulást jelentő 4. helyet, amire ha nem is sok, de mindenképp reális esélyük van! A Malaga csapatát ugyanis nem engedik indulni sem a BL-ben, sem az EL-ben, így már csak a Valencia van előttük, ők is mindössze három ponttal!

A Bilbao egyébként a tavalyi sikeres szezon után csak vergődik. Hiányzik belőlük az igazi átütő erő! Bielsa sem nagyon tud mitévő lenni, hisz egy-egy meccsre összekapják magukat a srácai, de a meccsek nagy részén nem megy nekik.

Ma sem lesz könnyű dolguk! Nincsenek formában, és rengeteg a hiányzó is! Muniain és de Marcos játéka kérdéses, Gallareta, Inigo Perez, Ekiza és Gurpegi pedig biztosan nem lép pályára!

Azért a Bilbao nem fogja feladni saját stílusát, ők hazai pályán mindig is támadó focit játszottak, és ami fő, mindig nyerni akarnak! Lehet, hogy idén többször saját vesztükbe rohantak, de mégis becsülendő az, amit a Bilbao felvállal. Ölhetnék a focit, de sosem teszik, és főleg nem otthon!

Ellenfelük az a Sociedad lesz, ahol most egy nagyon remek kis csapat jött össze! Legutóbb a Levante ellen Ifran nem kezdett, aminek meg is itták a levét, emberelőnyben sem sikerült beverni a második gólt a Levanténak, és maradt az 1-1... Ma azért Ifran biztosan kezd, talán Castro kárára.

A Marca ugyan nem jelöli a kezdőbe, de ez igazából semmit sem jelent...

Mindkét együttes 4-2-3-1-et játszik, ahol az elöl lévő négyes hasonlóan mondjuk a Real Madridhoz, vagy a Dortmundhoz nagyon jól kombinál, és ugyanúgy támadnak le az ellenfél térfelén, mint például a BVB teszi. Nem ugyanazon a szinten, de hasonló elszántsággal!

Az elmúlt nyolc találkozón a Sociedad a Bilbao pályaválasztásával nem tudott nyerni, az a 7-1-0-ás mérleg sokat mondó! Ugyanakkor ha valamikor van esélye a Sociedadnak, akkor az most van! Persze könnyű dolguk nem lesz, mert láttuk a Bilbaot játszani az Atletico ellen, és láttuk, ahogy 3-0-ra verik őket visszavágva a tavalyi EL döntőért. Erre a derbire szintén fel fognak pörögni, mert ilyenek ezek a bilbaoi legények! Ugyanakkor a Sociedad kis ördögfiókái is jó eséllyel pályáznak a gólokra, a Bilbao védelménél ugyanis csak a Depor hátsó sora gyengébb az idei meccsek alapján.

Sok minden előfordulhat ma este, de az, hogy unalmas, gólszegény meccset játszik a két baszk együttes, na az nem!

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

 

Akinek van jó tippje mára, vagy meglátása a Bilbao-Sociedad meccsel kapcsolatban, nyugodtan szóljon hozzá a cikkhez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,