Sportfogadás tippek: Tour de France: 16. szakasz

2012-07-18
A tegnapi pihenő nap után ma jön az, amire sokan vártunk. A 16. szakasz az idei Tour király etapja, hisz a Pireneusokban két kiemelt kategóriás hegy mellett még két első kategóriás is vár rájuk a szakasz második felében. Wigginst támadni fogják a hegyeken, leginkább Nibalitól várnak akciót a szakértők!

 

TdF -16. szakasz Pau/Bagnéres de Luchon

Tipp: Nibali top 3-ban végez ma

Odds: 2.00

Iroda: Fortunawin

Fogadható: ma 11:20 (Bet365-ön a szakasz során élő fogadások is köthetőek!)

 

Ma nem fognak unatkozni a riderek a Touron. Négy hegy vár rájuk, köztük olyan klasszikus emelkedő, mint a 2115 méter magas Col de Tourmalet. Nem lesz hegyi befutó, így a Col de Peyresourde-ról lefelé várható, hogy Nibali meglép Wigginséktől.

A tippünk alapja az, ami három nappal ez előtt is volt. Akkor, mint tudjuk a rajzszögek közbeszóltak (aki nem hallotta, valaki rajzszögeket szórt ki az útra, ezzel szabotálta a szakaszt). Ha nem lesz hasonló incidens, akkor a kövekező dolgokra akár mérget is vehetnénk. Lesz egy szökevény csoport, Sörensennel, Voecklerrel, Rollanddal, akik a hegyi összetettért küzdenek. Ők pár perccel a mezőny előtt haladtak majd, és gyűjtögetik a pontokat a pöttyös trikóért. Az egy külön verseny lesz.

Lesz a másik verseny, a nagyok versenye. A Peloton az első három hegyre együtt fog felérni. Ott még nem várhatóak akciók. Sem Nibali, sem Evans nincs olyan erős, hogy legyen értelme próbálkozni egyedül. Majd a 4. hegyen várhatjuk az akciókat. Evans gyengének tűnik, amikor próbálkozott, a SKY nevetve visszaverte a támadásait. Nibali viszont eddig még tartalékolta magát, ma már neki is mutatnia kell valamit kötelező jelleggel. Ő az utolsó hegyen támadni fog!

Ha elmegy, az maximum 40-60 másodperc lehet majd, mert a SKY azért bikaerős. Van egy olyan lehetőség is, hogy Nibali kihasználja a SKY munkáját, és velük együtt megy a negyedik hegy csúcsáig, majd a lejtmenetben ver rá Wigginsékre jópár másodpercet.

Ez a tipp szempontjából jó, sőt biztosra vehető, hogy Nibali kockáztatni fog. Tud lefelé jönni, a nagyok közül ő az egyik legjobb lejtmenetben. Abban is biztosak lehetünk, hogy sem Froome, sem Wiggins nem fog lejtmenetben sokat kockáztatni. Miért nem?

Azért nem, mert ha Nibali most akár 2 percet ver rájuk, ők az időfutamon ezt simán visszaadják neki. Wiggins és Froome már az első időfutamon is sokkolta a mezőnyt, szóval nekik belefér, ha Nibali most összetettben hoz rajtuk pár másodpercet.

Ez a szakasz amúgy is igazi presztízs, Nibali nagyot fog menni! Valószínű, hogy ő végig erre az etapra koncentrált, ma kiderül, hogy mennyire erős az olasz rider!

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,