Sportfogadás tippek: Tour de France - 17. szakasz

2017-07-19
A 2017-es Tour igencsak izgalmas minden szinten. Fogadás szempontjából is akadnak izgalmak, bár azért mi, akik szeretnek nyerni, a kevésbé izgalmas opciókat azért jobban favorizáljuk.

Tour de France - 17. szakasz

Online sportfogadás tipp: Contador jobb lesz, mint Quintana

Bet365 odds: 1.50

Tippmix odds: -

Kezdés: szerda 12:10, és majd élőben is a szakasz során

 

Mivel viszonylag korán kezdenek a srácok, ezért a lényeg röviden. Jön az Alpok, és egyből négy kemény emelkedő. Egy 2. kategóriás heggyel kezdenek, aztán két kiemelt kategóriás hegy között még egy első kategóriás is lesz. Egész nap föl és le, sík rész össze-vissza nagyjából km lesz a 183-ból.

A Tour első szakaszán, ahol hegy volt, Contador és Quintana is megrogyott. Aztán ahogy jöttek az etapok, Contador azért magára talált. A vasárnapi etapon még szökött is Landával, ebből is látszott, hogy a Tour elején a forma aggasztó volt, de úgy néz ki, hogy a spanyol a harmadik hétre megérkezett a Tour-ra. Nairo Quintana viszont ott a vasárnapi etapon is 'megfőtt'. A kis kolumbiainak sok a Giro-Tour dupla, ezt a vak is látja. Nincs formában, és ez tény. Vasárnap a szakaszgyőztes Mollemmához képest 10:19-es hátránnyal ért célba, míg Contador 'csak' 6:25-öt kapott.

Alberto Contador az összetettben a 11. helyen áll, és 7:10 a hátránya. Nairo sem áll sokkal jobban, 6:16 a hátránya összetettben. Viszont Alberto konok versenyző, ha érez magában egy kis erőt, ő megint betámadja a mezőnyt. Vélhetően őt el is engedik, persze nem 10-15 percre, de azért Froome, Aru és Bardet nem pánikolna, ha Alberto rögtön megindulna a szakasz elején a szökéssel. Alberto nagyon rutinos versenyző, ő tényleg próbálkozni fog, sosem adja fel, ha érez magában egy kis erőt. Márpedig ott mocorog az erő, és mondta, hogy az összetettben már nincs esély a dobogóra, ezért az új cél egy szakaszgyőzelem. Nos, ezt a szakaszt akár be is húzhatja, és bizony az is fix, hogy ha dobogóra nem is áll majd összetettben, azért a top10-be szeretne beférni. Úgy néz ki, Alberto a Tour első felében nem volt megfelelő formában, viszont ez egy három-hetes GT verseny, Albertót pedig hiba lenne leírni. Nairót sem szabad, de már a Girón sem volt olyan erőben, mint a korábbi években megszokhattuk, itt a Tour-on pedig akármilyen emelkedő jött, amikor az esélyesek kezdték támadni egymást, ő nagyon ritkán tudta átvenni a támadásokat.

Címkék: sportfogadás, tipp,