Sportfogadás tippek: Írország - Szerbia

2017-09-04
A szerbek és az írek 2-2-es meccset játszottak Belgrádban még a selejtezők indulásakor. Véleményünk szerint szinte kizárt, hogy a dublini találkozó kedden hasonlóan gólgazdagra sikerül.

Írország - Szerbia

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól alatt

TippmixPro odds: 1.50

Kezdés: kedd, 20:45

 

Belgrádban még 2016 szeptemberében 2-2-őt játszottak a szerbek és az írek. Hendrick góljára Kostic és Tadic válaszolt, tehát a hazai együttes fordítani tudott, de a hajrában Murphy egyenlíteni tudott, így Kassai Viktor 2-2-nél fújta le a meccset anno. A meccs döntetlennel ért véget, kevesen hittük, hogy közel egy év múlva, amikor ismét összefutnak, még mindkét csapat őrzi majd veretlenségét.

Ennek, azaz a veretlenségnek az oka egyértelműen a két együttes stabilitása. A szerb válogatott hét meccsen hét gólt kapott, az írek pedig mindössze ötöt. A lóherés válogatott főleg otthon játszik kevés gólos meccseket. Eddig még egy hazai selejtezőn sem született kettőnél több gól. A grúzokat 1-0-ra verték Waltersék, a derbin Wales ellen 0-0-t játszottak, míg az osztrákok ellen 1-1-et értek el. Kevés-gólos találkozók kivétel nélkül!

A szerbek csoportelsők, ha nyernek, vagy ikszelnek, akkor azok is maradnak. Ha az írek nyernek, akkor Szerbit biztosan megelőzik, sőt a szerbekre feljöhetnek a walesiek is, hisz Bale-ék a még nyeretlen Moldova ellen játszanak.

Szóval kevés gólt várunk, és miért is várnánk sokat, amikor a szerbek pár napja otthon a moldávok ellen is túlbiztosították magukat. A védelemben ott volt Nastasic, Ivanovic és Maksimovic, de még Kolarov és Gacinovic is, akik a széleket zárták le. Szűrőben ott volt Gudelj és Matic, szóval nem csoda, hogy a gyengécske moldávok nem tudtak gólt szerezni. Az fix, hogy Írországban, az Aviva Stadionban sem fog kockáztatni Szerbia. Egyértelműen a stabilitás a cél, az iksz is jobb, mint a zakó.

Viszont az írek is gondolkodhatnak úgy, hogy a stabilitás a legfőbb, gólt nem szabad kapni, elöl pedig csak adódik egy-két ziccer. Longék utolsó három selejtezőjükön döntetlent értek el, méghozzá kevés-gólos vagy gól nélküli remit. Wales ellen 0-0, az osztrákok és a grúzok ellen 1-1. Nem valószínű, hogy a tavaly szeptemberi 2-2-höz hasonló 'gólfesztivált' látunk. Elérhető közelségben a vb-indulás, túl nagy a tét, hogy 1-2 gólnál többet hozzanak össze ezen a kedd esti  találkozón.

Címkék: sportfogadás, tipp,