Sportfogadás tippek: SKA St. Pétervár - Szibir Novoszibirszk

2012-10-18
Nagyon úgy néz ki, hogy november 2-án elindul az NHL 2012/13-as szezonja! Ez bizony nagyban befolyásolja a KHL-t is, hisz a lock out miatt hazatérő játékosok kénytelenek visszamenni a tengerentúlra...

 

SKA St. Pétervár- Szibir Novoszibirszk

TIpp: 4.5 gól felett

Odds: 1.36

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:45

 

A lock out vége miatt szinte minden csapat kénytelen megválni egy-két játékosától, akiknek játékjoga NHL-es kluboknál van alapvetően. Az SKA így a jövőben már nem számíthat Kovalchuk, Borborvskij és Taraszenko játékára. A Szibir ilyen szempontból teljesen független a lock out-tól, hisz náluk egyetlen egy NHL játékos sem játszott az utóbbi hetekben.

Sajnos semmi hírt sem találtunk arról, hogy Kovalchuk és Tarasenko pályára -illetve jégre- lép-e ma délután az Jégpalotában. Minden bizonnyal igen, és az is benne van a pakliban, hogy afféle búcsúmeccs lesz ez! Az SKA ezután már csak 22-én játszik, akkor is idegenben, úgyhogy nagy valószínűséggel utoljára látják az SKA mezében Kovalchukot és Tarsenkot és Borbovskijt!

Kovalchuk kilenc mérkőzésen lépett jégre az SKA-ban, és 5 gólja mellett kiosztott 12 gólpasszt is. A fiatal Tarasenko -aki egyébként Szibir nevelés- hat meccsen hozott össze 11 pontot (5gól / 6 gólpassz).

Ez a két játékos nagyon fog hiányozni, elképzelhetetlen, hogy ma ne játszanak egyet még a szentpétervári közönség előtt.

Az SKA igazi showtime csapat volt, amíg ez a két játékos itt játszott. Hazai jégen pedig mindig örömet okoztak szurkolóiknak, mert mindamellett, hogy rendre nyertek, még gólparádét is rendeztek. A Jégpalotában 8 meccsén az SKA 40 gólt ütött, ami példa nélküli. Nem nehéz kiszámolni, 5 gól/ meccs az átlaluk eddig hazai pályán. Fura lesz azért az SKA az NHL-esek nélkül, és az is jó kérdés, hogy Martensson és Thorenesen együtt, avagy külön sorban játszik... Ez még a jövő zenéje, ma még biztosan rámennek arra, hogy rendesen megszórják a Novoszibirszk együttesét.

Ugyanakkor tény, hogy a Szibir keleten a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik. Ám hiába jók idegen jégen, 'péterváron nem szokott sok babér teremni számukra. Legutóbb a Sibir 2004-ben verte az SKA-t, ám amióta KHL a KHL, nem volt arra példa, hogy a Novoszibirszk győzelemnek örüljön a Jégpalotában.

Az SKA nagyot fog játszani, mindenki azon lesz, hogy Kovalchukék szép emlékekkel, vagy talán gólokkal búcsúzzanak. Az SKA otthon nem szokott viccelni. Legutóbb az Amurt verték 7-3-ra, előtte volt 4-2 a Metallurg ellen, 5-2 a Kazany ellen, és 7-2 az Ufa ellen.

Ma utoljára még játszanak egy nagyot Kovalchukékkal, aztán lesz négy napjuk, hogy megtervezzék a jövőt a péterváriak.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,