Sportfogadás tippek: Biathlon - 15 km női egyéni

2017-02-13
Zajlik a 2017-es Biathlon vb, a hétvégi üldözőversenyek után legközelebb szerdán lesz ismét verseny, amikor is a hölgyek 15 km-es tömegrajtos futamát rendezik meg.

Biathlon - 15 km női egyéni

Online sportfogadás tipp: Koukalova nyer

Bet365 odds: 3.00

Tippmix odds. -

Kezdés: szerda, 14:30

 

A biathlon vb-n eddig a németek tarolnak. A hölgyeknél például Dahlmeier a 7.5 km-es sprintversenyben 2. lett Koukalova mögött, egy igen izgalmas sprintben tudott a 2. helyen végezni. Aztán a 10 km-es üldözőversenyben már győzni tudott, méghozzá Domrachevát és Koukalovát megelőzve.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ott Dahlmeier győzelme csakis annak volt köszönhető, hogy az első lövészetnél Koukalovának gondja volt a fegyverrel, állítgatta, csavargatta, kettőt is hibázott, ami óriási hátrány volt számára. Kegyetlenül visszacsúszott, de amit aztán futott, az egészen embertelen volt. Koukalova aztán a maradék három lövészetében még egy lövőhibát vétett, tehát összesen három büntetőkört futott.

Dahlmeier 28:02:3-as idővel és egy lövőhibával nyert. Második lett Domracheva, aki a lövészetben hibátlan maradt, és Koukalova a hibák ellenére is odaért a dobogóra. Sőt majdnem megelőzte Domrachevát, de a három büntetőkör azért sokat kivett belőle, így a fehérorosz hölgy meg tudta őrizni a 2. helyét. Viszont a győztes  Dahlmeier és a 3. helyen célba érő Koukalova között csak 16 másodperc volt a különbség, tehát a cseh hölgy futóteljesítményben fölül múlta német riválisát.

Ami igencsak valószínű, hogy szerdára azt a gondot okozó fegyvert igencsak átnézik, és nem lesz vele probléma. Koukalova versenye ott szállt el, így is óriási teljesítmény, hogy dobogóra tudott állni ennek ellenére is. Dahlmeier is nagyon jó futó, sőt! Antholzban és Östersundban is ő nyerte a 15 km-es versenyt, de a mi tippünk, hogy szerdán a cseh hölgy lesz a győztes. Igazából nem tudjuk, mennyi maradt Dahlmeierben, mi lett volna, ha Koukalova fegyvere jól funkcionál. Viszont Koukalova alapvetően jó lövő, és a sífutó formájával sincs gond, ezt láthattuk.

Bármennyire kiszámíthatatlan sport ez, nagyjából biztosra lehet venni, hogy Dahlmeier és Koukalova között dől el az elsőség. Dorin és Makarainen általában 'ellövi' magát, Domracheva pedig visszatérése után 15 km-en valószínűleg cardioban nincs ott, ahol a két esélyes hölgy.

Mi most Koukalova győzelmére tippelünk (3.00), az fix, hogy az üldözéses versenyből a fegyver-probléma után kihozta a maximumot. Aztán persze lehet azt mondani, hogy szombaton Dahlmeier tartalékolt, és nem adott ki mindent, de amikor közelit mutattak róla, lehetett látni, hogy apait-anyait belead, hogy az előnyét tartani tudja. Koukalova mellett szól még, hogy hihetetlenül stabil versenyző, az utolsó 10 egyéni versenyt tekintve 9 alkalommal is dobogóra állhatott. Ebben a sportban ez több, mint szimplán figyelemre méltó!

(Reméljük, hogy tudunk majd top3-ra fogadni is, Koukalova dobogója ugyanis eléggé tutinak tűnik, nem véletlen az az említett utolsó 10 verseny, amiből 9-szer dobogóra állhatott)

Címkék: sportfogadás, tipp,