Sportfogadás tippek: Valencia - Barcelona

2014-06-04
Mára nincs megfelelő tippünk, ám holnapra találtunk egy tutinak tűnő opciót. Kis odds, kis kockázat jelszóval nézzük a Valencia-Barca párharc első találkozóját a spanyol ACB liga rájátszásából.

Valencia - Barcelona

Tipp: Barca +10.5 pont

Odds: 1.23

Iroda: bet365

Kezdés: 06.05. 20:00

 

A spanyol ACB Ligában túl vannak a csapatok a negyeddöntőkön. Az elődöntőkben Valencia-Barca, és Real Madrid- Unicaja Malaga párharcokat rendeznek.

A Valencia az alapszakaszban megelőzte a Barcát, így ebben a párharcban pályaelőnye van. Valenciában csapnak össze először, a bukik pedig esélyesként kezelik a Túria-parti csapatot. Csak azt nem tudni, hogy miért... Az alapszakasz az egy dolog, a play off teljesen más!

A Valencia az előző körben a Cajasollal küzdött meg az elődöntőért, és bizony három meccses volt az a párharc. Csak 2-1 arányban mentek tovább Doellmanék, rezgett a léc a harmadik, mindent eldöntő meccsen is. Semmit sem mutatott a Valencia, amitől esélyesként kéne kezelni őket a Barca ellen.

A katalán csapat picit elrontotta az alapszakaszt, de a Laboral Kutxa ellen már az igazi Barcát láttuk. A Barcelona Hanga Ádám csapatát előbb 92-87-re, majd Baszkföldön 95-71-re verte.

A katalánok mellett szól a rutin, és az, hogy rendkívül hosszú a pad. Többek közt ennek volt köszönhető, hogy a Laboral ellen mindkét meccsen 90 pont fölé jutott a Barca. Azért minőségi pad nélkül ez egyik csapatnak sem menne. Xavi Pasqual mester 10-12 játékost forgat, és amíg a Barcánál a 12. ember is minőséget képvisel, addig egy Valenciánál ez nincs így. Persze jó játékosok vannak a Valencia padján is, hisz a spanyol bajnokságban azért nem pattogtathat akárki, de a Barca padjához viszonyítva a denevéresek padra rövidebb.

Az alapszakaszban egyébként mindkét összecsapást a hazai csapat nyerte. Valenciában Doellmanék 95-93 arányban győztek, A Palauban viszont Navarróék örülhettek. Barcelonában pontszegény meccsen 76-75-re nyertek a katalánok. Két meccs, az egyiken két, míg a másikon egy pont döntött. A Barca viszont erősödött, minden játékosára számíthat Xavi Pasqual, és most a tét is nagyobb, mint egy alapszakasz meccsen.

A világbajnokság előtt szeretnénk tutira menni, ezért a bet365-ön egy eltolt hendit választottunk. A tippünk az, hogy a Barcelona nem kap ki 11 pontnál többel. A bátrabbak viszont 2.20-as szorzóval megpróbálhatják kis téten a Barcát, ez a Valencia nem egy félelmetes együttes.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,