Sportfogadás tippek: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers (Game 2)

2015-06-07
Az NBA idei fináléjának első meccsét a Golden State Warriors csapata behúzta hazai pályán a Cleveland Cavaliers ellen. Megilletődötten kezdtek a Warriors játékosai, az első negyed nem sült el jól, de ahogy belemelegedtek, egyre inkább az igazi Golden State-et láttuk a pályán.

GS Warriors - Clevelnd Cavaliers

Tipp: 200.5 pont felett

Odds: 1.90

Iroda: bet365

Kezdés 06. 08. 02:00

 

A Cleveland jól kezdte a nagydöntő első meccsét, de a vége igazi pokol volt a Cavs számára. A négy negyed után jött az extra 5 perc, ahol a Cavs egyszerűen képtelen volt kosarat dobni. Egy kosárra volt jó a Cleveland, amikor pár másodperc volt az órán, James ment végig, és dobott egy ziccert, amikor már tényleg engedték a Warriors játékosai, hogy pörögjenek lefelé a másodpercek. A Warriors úgy nyerte meg a nagydöntő első meccsét, hogy nem igazán játszott jól.

Ráadásul, ami még hatalmas érvágás, Irving kidőlt, a térde nem bírta, elvileg tört, vagy szakadt is valami, három-négy hónap kihagyást jósolnak neki. Irving a Hawks ellen is hagyott ki meccseket pihenési céllal, és úgy tűnt itt a döntőben teljesen rendben van. De az a térd nem bírta a terhelést, így Varejao és Love mellett már Irving is hiányzik majd a Cavs együtteséből. A padon Miller, Jones, Marion alig-alig, vagy semmit sem játszanak. James így nehéz helyzetbe került, nagyjából hasonló a helyzet, mint volt pár évvel ez előtt, amikor is a Cavs 4-0-ás összesítéssel kapott ki a fináléban a Spurstől.

Jamesnek extrát kell játszani, de ő is kegyetlenül fáradt. Ráadásul a Warriors embertelen tempót diktál, palánktól palánkig rohangálnak, és a Curry-féle szikár izomzatú srácok sokkal később fáradnak, mint a James-féle izomzattal rendelkező játékosok. Láthattuk Jamest többször begörcsölni, volt olyan fináléja még a Miamiban, ahol mindene görcsölt. A Hawks ellen is láthattuk, hogy az egyik meccsen után úgy rogyott a pályára, mint aki kidobja a taccsot.

Irving helyett Dellavedova játszik majd, aki azért kintről hatékony tud lenni. Jamesnek többet kell támadni a gyűrűt, hisz távolról képtelen betalálni. Shumpert, Smith és Dellavedova dobálhat majd kintről, Mozgov, Thompson és James pedig a palánk alatt tevékenykedhet. Óriási szerepe lesz LeBronnnak, hiába állt össze a szezon elején a James-Irving-Love trió, a döntőre James ismét egyedül maradt.

A Warriors játékosai túl vannak az első meccsen, lekerült a vállakról a majom, ahogy arrafelé mondják. Curry és Thompson vezérletével megvan az első siker, ha hozzák a másodikat hazai pályán, akkor az Irving nélküli Cavs elég kilátástalan helyzetbe kerülne.

A mi tippünk, hogy ezen a meccsen is 200 fölé megy majd a pontok száma. Az első meccsen a GSW játékosain érződött, hogy új nekik ez a helyzet, izgultak egy picit. Csak 19 pontot dobtak, aztán a másik három negyedben már nem mentek 25 alá. Itt a második meccsen már a találkozó elejétől nyugodtabb lesz a hazai csapat, hisz megvan az első meccs, és nincs ott Irving a Cavs csapatában. Ha végig nagy tempót diktál a Warriors, itt bizony bőven 200 pont fölé mehetnek a csapatok. Számít a hosszabbításban dobott pontok száma is, szóval reméljük, hogy most is ülni fog ez a tipp, ahogy ült az első meccsen is!

(James azon a többször említett első meccsen 44 pontot szórt, most is eljuthat 40 fölé így, hogy Irving kidőlt. Sokat kell, sokat fog vállalni. A fogadóirodák 33.5 pontból adják James-t, ha akar valamit a Cavs ettől a párharctól, Jamesnek vállára kell venni a csapatot, és bizony jó esély van rá, hogy eljut ismét 40 pont felé. Nincs igazán jó védője a Warriorsnak rá, mert aki kisebb, azt betolja egészen a palánk alá. Ha valaki besegít rá, akkor van egy üres ember valahol. jön a kipassz, és ezek a srácok azért elég jó százalékkal dobnak. Ha pedig egy nagyobb testű védő fogja, akkor James megveri lábon.)

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,