Sportfogadás tippek: Dánia - Albánia

2015-09-04
Pénteken minden a magyar-román találkozóról szól hazánkban, ám nem csak ezt az egy meccset rendezik a mai napon!

Dánia - Albánia

Tipp: Dánia nyer

Odds: 1.70

Tippmix, TippmixPro

 

Egész érdekes a helyzet az I-jelű csoportban. Már eleve egyedi olyan szempontból, hogy itt csak öten szerepelnek. Jelenleg Portugália vezet 12 ponttal, Dánia a 2. helyen áll 10 egységgel, és szintén 10 pontja van Albániának is, de Albánia egy meccsel kevesebbet játszott.

Örményország 1 ponttal a negyedik helyen áll, Szerbia pedig -2 ponttal csoportutolsó, semmi esélye már a harmadik, pótselejtezőt érő helyre sem.  Ismerjük a szerbeket, az egyik legbundásabb nemzet, ezt a sorozatot is végigbundázták a srácok, de ezzel aligha vannak egyedül, nézzük csak meg a görögöket...

Szóval három csapat maradt versenyben, Portugália vélhetően ott lesz a top2-ben, Dánia és Albánia viszont megküzd a maradék továbbjutó pozícióért. Albániában a két együttes 1-1-es döntetlent játszott, a statisztika alapján a dánok voltak enyhe mezőnyfölényben. Persze ez annak is köszönhető, hogy az északiak mentek az eredmény után, csak a 81. percben sikerült összehozni az egyenlítő találatot.

Otthon támadó felfogásban játszottak az albánok, annak ellenére, hogy de Biasi mester olasz. Idegenben azért kevésbé lesz támadó felfogású az albán együttes, a dánok viszont nyerni akarnak, így ők maradhatnak a 4-3-3-nál. Erős a dán együttes, a középpályán például Hojbjerg, Khron-Dehli és Ericksen játszhat, csupa-csupa top bajnokság top csapatainak légiósai. Játszhat éket N. Bendtner, a Wolfsburg légiósa, aki eldöntötte a német Szuperkupát pár héttel ez előtt. De ott van az a Schöne is, aki az Ajaxban futballozik, és Albániában csak a padra fért fel. Kvist, Kjaer vagy Boilesen sem ma kezdte, és ott vannak a fiatalok is, főleg a kreatív zónát tudják frissíteni, ha szükséges. Olsen mester sem ma kezdte a szakmát, szóval otthon ezt az albán együttest illene gólokkal verni!

Dánia egyébként háromszor játszott otthon, Portugáliától kikapott, Örményországot és Szerbiát elverte. A fura az, hogy Albánia "nyert" Szerbiában és Portugáliában is, de aki régóta benne van a sportfogadásban, az jól tudja, hogy nem feltétlenül kell meglepődni azon, ha egy esélytelen csapat pontot, vagy pontokat szerez Portugália ellen. Szóval ilyen szempontból mégsem meglepetés ez, és tudjuk jól, hogy a szerb-albán 0-3 az egy megállapított eredmény, nézőtéri rendbontás miatt nem ment végig a meccs, végül 3-0-al az UEFA az albánoknak írta jóvá a mérkőzést. Az már megint más lapra tartozik, hogy a BL-ben, EL-ben az albán klubcsapatok szurkolóival volt kisebb, de inkább nagyobb probléma.

Lényeg az, hogy a dán keret sokkal erősebb, és a dán szurkolók nem fogják azzal 'verni' csapatukat, hogy lebontják a stadiont. Itt bizony foci lesz, abban meg ez a dán együttes jobb!

Címkék: sportfogadás, tipp,