Sportfogadás tippek: PSG - Man. City

2016-04-06
A BL négy negyeddöntője közül a PSG-Man. City párharc tűnik a legkiélezettebbnek. nem könnyű érvelni egyik vagy másik továbbjutása mellett.

PSG - Man. City

Tipp: Gólok száma 2 gól felett (AH)

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: szerda, 20:45

 

A Párizs az előző körből a Chelsea-t verte ki, rendre összekerül a két együttes. Most (is) a PSG ment tovább, de újabb angol csapatot sodort Ibráék útjába a szél. Persze itt már nincs könnyű ellenfél, és az is fix, hogy a franciák nagyon örültek annak, hogy a Barca-Real-Bayern triót elkerülték. De ez igaz a Man. City csapatára is.

Ami a két együttest illeti, a PSG már régen bajnok a Ligue 1-ben, így készülhet a BL-meccsekre, honi kupákra. A Man. City viszont éles bajnokikat kell játsszon a Premiershipben, hisz a City-nek célja a top4, és az, hogy jövőre is a BL-ben indulhasson. Legnagyobb riválisa a másik manchesteri együttes, a United.

Az angoloknál Hart kapus nem teljesen egészséges, de ő fog kezdeni. Kompany és Touré viszont kidőlt, ha a City stabilitásáért felelős két spílert nézzük, nem nagyon lehet két fontosabbat említeni. Aki még hiányozni fog, az Sterling. De ha de Bruyne visszatér a kezdőbe, akkor őt talán a belga játékmester pótolni tudja.

A City 4-2-3-1-et játszik. Hart előtt Zabaleta, Otamendi, Mangala és Clichy. Fernando és Fernandinho játszik a védelem és a kreatív zóna között. David Silva irányít, Navas és de Bruyne játszik a szélekről, elöl pedig Agüero kaphat helyet.

A hazai oldalon kulcsjátékosok közül Verratti szereplése kérdéses, ha ő nem tud pályára lépni, Rabiot ugorhat be a középpályára. A kapuban Trapp, hátul pedig a brazilok, Marquinhos, T. Silva, David Luiz és Maxwell. Verratti és/vagy Rabiot társai középen Matuidi és Motta lesznek, azért egy brazil a középpályán is feltűnik majd. Elöl Ibra, szélekről pedig di Maria és Lucas Moura indul.

A PSG és a Man. City is gólokra játssza a focit. Ez nekünk jó hír. Ráadásul az is jó hír, hogy a City-nél Kompany kiesett a rotációból, így Ibrának Otamendi és Mangala között/mellett több esélye lesz gólt szerezni. Ráadásul a párizsi együttes minden erejét, energiáját a BL-re tudja koncentrálni, ez is sokat számíthat, és ugye otthon is játszanak. Két, de akár három gólt is összehozhatnak a gallok. Ibra talán utolsó esélye, hogy BL-t nyerjen, az fix, hogy ő is extrán motivált lesz, ráadásul, ha ő a pályán van, akkor bármikor villanhat!

A City-nek is illene gólra játszani a focit. Idegenben kötelező lenne betalálni, nagyon fontos az idegenben lőtt gól, netán gólok. Ott volt pl. a Kijev elleni párharc, már Ukrajnában eldöntötte a City idegenbeli góljaival, a visszavágón látszódott, hogy ha tehetik, meg sem rendezik, mert focit ott nem nagyon láttunk. Egyébként a gólokra és a City-re visszatérve így Touré és Kompany nélkül puhábbnak, súlytalanabbnak tűnik a manchesteri együttes, de az a Silva-de Bruyne-Navas-Agüero trió elöl igencsak mozgékony és kreatív. A földön tartva a labdát zavarba lehet hozni DAvid Luizékat, simán képes lehet gólokat lőni a City is, bár elsősorban a PSG csapata az, amely dominálhatja a találkozót.

Tipp: 2-1

Címkék: sportfogadás, tipp,