Sportfogadás tippek: Zambia - Nigéria

2014-10-14
A mai napon elmegyünk Afrikába. Na nem azért, hogy a celebeket kimentsük, egy tippet hozunk, ami vélhetően jól is fial majd. Íme:

Zambia - Nigéria

Tipp: Nigéria

Oddsa: 1.20

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:00

 

Zambia a női labdarúgásban egyszerűen nem faktor, még Afrikában sem. Eddig kétszer voltak ott a főtáblán az afrikai kontinensviadalon. Ellenben Nigériával, ők nem szoktak hiányozni erről a tornáról. Ezidáig 10-szer jutottak főtáblára (mindig) és a 10 alkalomból 8-szor meg is nyerték a tornát Nigéria lányai.

Ez a mostani kontinensviadal rendkívül fontos, hisz a legjobb csapat kvalifikálja magát a jövő évi kanadai VB-re. Az A csoportban Nigéria mellett Elefántcsontpart, Zambia és a rendező ország csapata, Namíbia vesz részt.

Az első játéknapon meglepetésre Namíbia nyert Zambia ellen, Nigéria pedig a vártnál talán picit nehezebben, de 4-2-re legyőzte Elefántcsontpartot. Ma ismét nyerni szeretnének Oparanoziék, mert ha zsebben a három pont, akkor zsebben a továbbjutás is.

Nigéria rendkívül erős csapatnak számít Afrikában, nem véletlen, hogy a 10 tornából 8-at megnyertek. Amíg Zambia csapatának játékosai otthon játszanak, addig a nigériai lányok több európai légiós találunk, de van olyan lány is, aki az USA-ban játszik.  (Már amikor épp van bajnokság...)

Utánpótlás tornákon Nigéria rendre ott van a legjobbak között, és ebben a felnőtt csapatban is találunk olyan lányokat, akik utánpótlás szinten már kitűntek. Oparanozi, Ester Sunday, Oshoala, Njoku vagy épp Ayinde utánpótlás tornákon röpítette Nigériát érmekig. Itt felnőtt szinten is megállják a helyüket, Nigéria kegyetlenül erős, az pedig nem kérdés, hogy idén még a szokásosnál ism komolyabban veszik a tornát. Elefántcsontpartnak négyet lőttek, ma akár 6-7 gólig is elljuthatnak minden túlzás nélkül. Zambia kapitulálni fog, nem is kérdés, hogy ezt a meccset Nigéria nyeri!

(Nigéria a legutóbbi 2012-es tornán csak negyedik lett, de előtte 2010-ben, amikor szintén VB-re kvalifikált a torna, veretlenült nyert. Zambia egyszerűen nincs Nigéria szntjén, ráadásul Zambia már elveszítette azt a meccset Namíbia ellen, emelyet lett volna esélye megnyerni. Így, hogy azt a meccset elveszítették, nagyjából minden esélyük elszállt a továbbjutást illetően. Nigéria örömfocival kivégzi Zambiát, a zambiai lányoktól talán egy szépítőre futja majd, de sokra nem mennek majd vele, mert Nigéria minimum 4-5 gólt ver majd ezen a meccsen!)

Címkék: sportfogadás, tipp,